Kupci, ki jim BMW serije 7 ni dovolj, si bodo v tretjem četrtletju lahko omislili dinamično a elegantno Alpino B7 xDrive.

Če je vaš primarni fokus na zmogljivosti, vam z veseljem povemo, da vgrajeni 4.4 litrski twin turbo osem valjnik razvija 600 konjskih moči in 800 Nm navora kar je celo več od BMW M5. To vam omogoča pospešek do stotice v vsega 3.5 sekunde, pospeševanje pa se konča šele pri 330 kilometrih na uro.

Ravno ta dva podatka sta za nekaj tako velikega in udobnega kot je Alpina B7 naravnost neverjetna. Pospešek je tako še za desetinko sekunde hitrejši kot trenutni B7 model, medtem, ko se je končna hitrost dvignila za kar 18 kilometrov na uro. Vse to so dosegli tudi s posegom v elektroniko 8 stopenjskega avtomatskega menjalnika, medtem ko je izpušni sistem iz nerjavečega jekla poskrbel tako za povečan pretok plinov, kot tudi za zmanjšanje mase.

Ostale predelave vključujejo 4 batne zavore, ki grizejo v ogromne zavorne diske premera 395 mm spredaj in še večje diske premera 398 mm zadaj. Za izgled in trakcijo skrbijo Michelinove pnevmatike, ki obdajajo klasična 20 palčna Alpina platišča (opcijsko celo 21 palcev), medtem ko so na novo kalibrirali tudi xDrive štirikolesni pogon, ki naj bi poskrbel za večjo mero agilnosti. Zunanjost Alpine B7 je pridobila nov prednji odbijač s funkcionalnimi odprtinami za zajem zraka, posebni zadnji spojler, eliptične zaključke izpušnih cevi ter seveda ekskluzivne barve kot so Alpina Blue Metallic in Green Metallic.

Znotraj bo kupce že standardno pričakalo Nappa usnje, komfortni sedeži, usnjena armaturna plošča, keramični dodatki in vrata s ‘soft close’ zapiranjem. Za dodaten občutek kvalitete je Alpina dodala nekaj zanimivih ročno izdelanih detajlov iz izjemno kvalitetnega Lavalina usnja z modrimi in zelenimi šivi, za še večjo zvočno zaščito pa so na vetrobranskem, stranskih in zadnjem steklu uporabili kar pol centimetra debelejše akustično steklo od originala, kar že samo po sebi govori o obsežnosti predelave običajne serije 7.

Kaj pravite BMW M760Li ali Alpina B7 xDrive?

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code