BMW je dinamično razvijal naprej s svojimi modeli v luksuznem športnem segmentu s predstavitvijo serije 8 z odprto streho s katero povdarja dinamičen pridih, čustvenost in ekskluzivnost. Novi BMW 8 Series kabriolet združuje izjemne športne lastnosti vožnje z značilno oblikovno eleganco in ponuja izjemen potni list, da znak BMW povdarja užitek v vožnji in polnokrvno "open-top" vozniško izkušnjo.

Leta 1989, ko je BMW serije 8 prvič ugledal luč sveta, se je ta predstavil le kot coupe. Takrat je bil to tehnološko najbolj dovršen avtomobil, ki ga je BMW kadarkoli naredil, navkljub skoraj deset let trajajoči prodaji pa se nikoli niso odločili za izdelavo kabrioleta. To pomeni, da je kabriolet sedaj v drugi generaciji serije 8 resnično prvi svoje vrste.

Zunanji dizajn: močan oblikovalski jezik in odločne linije:
Nov oblikovalski jezik BMW vključuje natančne linije in mišičasto podobo. Skupaj to novemu BMW serije 8 kabriolet doda videz, ki izraža tako športnost, kot tudi eleganco. Z zunanjo dolžino 4.843 milimetrov, širino 1.902 milimetrov in višino 1.339 milimetrov je mersko identičen coupejevskemu bratu, pri 2.822 milimetrih pa je identična tudi medosna razdalja.

Platnena pomična streha s popolnoma električnim delovanjem:
Zložljiva platnena streha novega BMW serije 8 kabriolet resnično izstopa s svojim dizajnom, ki pripomore k zmanjšanju teže in odlični akustični izolaciji. Streha je v osnovi črne barve, opcijsko pa je lahko tudi antracitno sive barve. Odpre in zapre se v vsega 15 sekundah, sistem pa deluje do hitrosti 50 kilometrov na uro.

Notranji dizajn v harmoniji z zunanjim:
Kohezivna harmonija med zunanjim in notranjim dizajnom se pokaže v pravi luči še posebej s spuščeno streho. Štirje potniki so obkroženi z zanimivo armaturno ploščo, visokim sredinskim grebenom in zloženo streho v posebnem predalu zadaj, stranska okna pa nakazujejo linije zložljive strehe. Notranji ambient izraža dinamičnost, eleganco in izrazit luksuz, standardna ambientalna osvetlitev pa poudarja linije avtomobila. Novi BMW serije 8 kabriolet je ravno tako že standardno opremljen z usnjenimi dodatki na armaturni plošči in vratnih panelih, elektronsko nastavljivimi športnimi sedeži in Vernasca usnjem. Multifunkcijski sedeži, ki so v modelu BMW M850i xDrive Cabrio že standardni, pa so opremljeni celo z Merino usnjem in dodatnimi funkcijami.

Vetrni ščit standardno, gretje vratu opcijsko:
Standardna oprema za novo serijo 8 kabriolet vključuje vetrni ščit, ki ga lahko namestimo nad zadnja sedeža in tako preprečuje neželjeno turbulenco med vožnjo s spuščeno streho. Za še bolj prijetno vožnjo s spuščeno streho v hladnejših dnevih lahko opcijsko izberemo tudi grelce vratu, katerega zračniki so integrirani v same naslone za glavo na sedežih. Ostala opcijska oprema zajema tudi hlajene sedeže, ‘Heat Comfort’ paket z ogrevanim volanom in BMW ključem z displayem. Kot alternativa standardnemu Harman Kardon zvočniškemu sistemu, lahko izberemo tudi odlične Bower & Wilkins Diamond zvočniški sistem. Zadnja klop se lahko podre v razmerju 50:50 in tako ponudi prostor za nalaganje daljših predmetov, kot so recimo smuči, ob zaprti strehi pa prtljažnik ponuja 350 litrov prostora.

Optimizirana erodinamika, teža in varnost:
Skoraj povsem zaprta spodnja stran avtomobila, aktivni aerodinamični elementi, zračne zavese in zelo optimizirana vzvratna ogledala pričajo o aerodinamični učinkovitosti novega BMW serije 8 kabriolet. Inteligentna mešanica materialov pomaga pri popolnem ravnovesju teže in vzvojne čvrstosti. Zaradi tega je bilo potrebnih izjemno malo dodatnih ojačitev. Dodatna lastnost, ki je specifična ‘brezstrešnemu’ modelu BMW serije 8 je tako imenovan sistem proti prevrnitvi vozila. Sestavljata ga dve aluminijasti ojačitvi za zadnjima dvema sedežema, ki se v primeru prevrnitve vozila v delčku sekunde raztegneta navzven s pomočjo pirotehničnih nabojev in tako zavarujeta potnike v kabini.

Novi BMW serije 8 kabriolet je res prvi svoje vrste, že sedaj pa je naredil res dober prvi vtis. Ni le hiter, luksuzen kabriolet vendar je verjetno najlepši kabriolet kar jih je BMW kadarkoli naredil.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code