BMW je presenetil. Po vzoru BMW M4 CS so sedaj z zloveščo oznako CS označili tudi limuzinski model BMW M3. Kaj prinaša oznaka?

Oznaka CS pri BMW M3 prinaša pravo kombinacijo visoke zmogljivosti in vsakodnevne uporabnosti. M3 CS kot kupejevski M4 CS uporablja že znan 3,0-litrski TwinPower Turbo vrstni šestvaljni agregat, ki razvije 460 konjskih moči in 600 Nm navora. To je 10 KM in 50 Nm več kot M3/M4 z  nadgradnjo M Competition. Preko 7-stopenjskega dvosklopčnega DCT menjalnika se moč prenaša na zadnji kolesni par in ob dobrem oprijemu omogoča pospešek od 0 do 100 km/h v le 3,9 sekunde, pospeševanje pa se ustavi šele pri 280 km/h.

2019 BMW M3 CS - world premiere (3)

Zmogljivostne nadgradnje pa se ne končajo pod pokrovom motorja. Novi BMW M3 CS je tudi za kar 50 kilogramov lažji, za kar gre zasluga obsežni uporabi z ogljikovimi vlakni ojačani plastiki. Ta lahkoten material je uporabljen za komponente kot sta streha in pokrov motorja ter za mnoge druge predele vozila. Avtomobilu se tako ni le znižala teža, ampak se je tudi spremenil njegov center gravitacije.

Ko smo že pri modifikacijah naj omenim, da bo voznik navdušen tudi nad prilagodljivim M vzmetenjem, aktivnim M diferencialom in dvojnim izpušnim loncem s štirimi izpušnimi zaključki, ki skrbijo za magično simfonijo. Na prtljažnih vratih lahko opazimo še karbonski spojler in difuzor, ki ga sicer najdemo na BMW M4 GTS, pod koloteki pa se neuspešno skušajo skriti velika 19- oz. 20-palčna lahka platišča, ki so obuta v pnevmatike Michelin Pilot Super Sport.

2019 BMW M3 CS - world premiere (9)

Edinstven dizajn se nadaljuje v potniško kabino, kjer je na športnih sedežih nameščeno dvobarvno Merino usnje z dodatki alkantare. Med druge izstopajoče dodatke lahko štejemo avdio sistem Harman Kardon, posebne napise na pragovih vozila in nov informacijsko-zabavni sistem z navigacijo.

Izdelava bo omejena na le 1200 enot za celoten svet. V Sloveniji boste lahko svojega naročili od aprila 2018 naprej, cena pa bo okrog 5000 evrov več kot večja limuzina BMW M5.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code