Doseg na električni motor se je iz 30 kilometrov povečal na kar 60 kilometrov, kar je vsekakor izjemno dobrodošlo.

BMW je ponudbo nove serije 3 razširil še z različico 330e, ki predstavlja naprednega priključnega hibrida. Najbolj dobrodošel je podatek, da se je električni doseg povečal za kar 100 odstotkov na tako skupno 60 kilometrov. Izpust ogljikovega dioksida se je v novi generaciji zmanjšal za 10 odstotkov, s pomočjo inovativne tehnologije Xtraboost pa se lahko moč pogonskega sklopa za kratek čas poveča za 30 kilovatov oziroma 41 konjskih moči.

Izjemna vozzniška dinamika in velika mera učinkovitosti sta dve izmed ključnih značilnosti nove serije 3. Z obogateno ponudbo motorizacije, ki sedaj vključuje tudi priključnega hibrida, pa so pri znamki verjetno še bolj ponosni. Pogonski sklop v BMW 330e uporablja najnovejšo tehnologijo BMW eDrive. Le-ta vključuje 2,0-litrski štirivaljni bencinski motor podprt s tehnologijo BMW TwinPower Turbo, ki poskrbi za športni priokus. Električni motor razvije 50 kilovatov oziroma 68 konjskih moči. Skupaj oba motorja razvijeta 185 kilovatov oziroma 252 kilovatov in 420 nevtonmetrov navora. Prvič v zgodovini uporabljena tehnologija XtraBoost za omejen čas poveča moč hibridnega pogonskega sklopa za 30 kilovatov oziroma 41 konjskih moči. To je vsekakor zelo dobrodošla tehnologija. Za deset odstotkov je manjša poraba goriva in izpust emisij v okolje. Poraba tako znaša le 1,7 litra na sto kilometrov, pri tem pa novi 330e v ozračje odda le 39 gramov ogljikovega dioksida. Idelano vozilo za vožnjo po mestu?

Popešek do stotice traja le šest sekund. Končna hitrost znaša 230 kilometrov na uro, v HYBRID voznem načinu, kjer moč zagtavlja le električni motor pa lahko 330e doseže 110 kilometrov na uro, kar je 30 kilometrov več kot pri prejšnji generaciji. V ELECTRIC voznem načinu brez izpusta emisij je najvišja možna hitrost  140 kilometrov na uro, le-ta je prej znašala le 120 kilometrov na uro. Novi BMW 330e lahko na cestah pričakujemo poleti naslednje leto. Verjamemo, da se je BMW močno potrudil in tako zagotovil odlično alternativo vsem dizelskim oziroma bencinskim različicam.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code