Težko pričakovani BMW M2 CS je končno tu in obljublja veliko.

Konec trenutne generacije BMW M2 Coupe, bo BMW proslavil s posebnim omejenim modelom imenovanim M2 CS. Tega poganja enak 3.0 litrski šestvaljnik kot v modelu BMW M2 Competition le, da ta tukaj proizvaja 450 konjskih moči, kar je 40 več kot v modelu Competition, navor pa pri 550 Nm ostane enak. Ker je moči več, je tudi zavorni sistem že standardno zelo zmogljiv in vključuje šest batne zavorne čeljusti spredaj, ter štiribatne čeljusti zadaj, kot prvič pa je opcijsko na voljo tudi karbonsko keramični zavorni sistem.

Le 2.200 srečnežev, ki bo tovrstni avtomobil sploh lahko kupilo, se bo lahko odločalo med šest stopenjskim ročnim menjalnikom ter dvosklopčnim DKG menjalnikom s sedmimi prestavami. Slednji bo do stotice potreboval zgolj 3,8 sekunde tisti, ki se bodo odločili za ročno pretikanje, pa bodo isto hitrost dosegli 2 desetinki sekunde kasneje. Končna hitrost pri obeh sicer znaša enakih 280 kilometrov na uro.

Seveda pa dodelave ne zajemajo le motorja, saj je model CS opremljen tudi z M adaptivnim vzmetenjem ter celo športnim izpušnim sistemom z elektronsko krmiljenimi loputami za nadzor zvoka. Čeprav uradnega podatka o manjši teži niso podali, je CS vseeno odšel na obsežno dieto, k čemer je prispevala predvsem ekstenzivna uporaba karbonskih vlaken. Karbonska vlakna lahko tako najdemo na vseh standardnih mestih kot so prednji podaljšek odbijača, zadnji spojler, difuzor ter pokrovi vzvratnih ogledal, najdemo pa jih tudi na mestih, ki za BMW M2 niso ravno značilni.

Model CS ima iz lahkih karbonskih vlaken izdelano tudi streho, karbonski pa je celo prednji pokrov motorja. Podobna tema se nadaljuje tudi v notranjosti, kjer najdemo predvsem obilico alkantare in karbonskih vlaken. Največja in najbolj dobrodošla sprememba so zagotovo novi športni sedeži, oblečeni v kombinacijo usnja in alkantare, ki jih že poznamo iz modelov BMW M3 in M4 Competition. Poleg tega je v alkantaro že standardno oblečen tudi volanski obroč, ki skupaj s kontrastnimi šivi doda tisto piko na i notranjemu izgledu.

Kot smo že prej omenili, bo BMW proizvedel izjemno omejeno serijo 2.200 primerkov BMW M2 CS, ki se bo proizvajala izključno v letu 2020, kupci pa bodo lahko izbirali med štirimi zunanjimi barvami Alpine White, Misano Blue Metallic, Black Sapphire Metallic in Hockenheim Silver Metallic, znotraj pa bo na voljo zgolj črna. Cene in prve dobave bodo znane bližje uradnemu razkritju, ki bo predvidoma spomladi prihodnje leto.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code