Ob uradni predstavitvi nove serije 5 je BMW razkril tudi model 530e iPerformance, kar bo zagotovilo raznolikost modelov in poskrbelo tudi za napredne kupce priključnih hibridov. BMW 530e iPerformance kot rečeno uporablja hibridni pogonski sklop. Seveda vsebuje tudi vso tehnologijo, zmogljivost in izjemno notranjost, ki jo nudi bavarski proizvajalec.

Le nekaj mesecev nas loči do meseca marca in začetka prodaje nove serije 5 v hibridni različici. Da si pri BMW zagotovijo potrebno reklamo in prepoznavnost modela so ga javnosti uradno predstavili že sedaj. Vozilo pred nami združuje športno vožnjo, ki jo nudi nova serija 5 skupaj s hibridno/električno tehnologijo z znižanimi/ničnimi emisijami.

Poraba te prestižne limuzine naj bi namreč znašala le 1,9 litra na 100 kilometrov, v zrak pa naj bi izpustil 44g/km plina CO2. BMW 530e iPerformance se s tem uvršča med najbolj inovativna ter tudi najbolj učinkovita vozila nemškega proizvajalca vozil.

Z močjo ga oskrbuje kombinacija tehnologije eDrive in BMW TwinPower Turbo bencinskega motorja. Ta kombinacija tvori izjemno nizko porabo goriva, predstavlja pa zmogljivostno orientiran in okolju prijazen priključno-hibridni avtomobil.

BMW 530e iPerformance (19)

BMW 530e iPerformance je že šesti član BMW iPerformance družine, ki se bo najverjetneje kot ostali modeli izkazal kot izredno priljubljen avtomobil.

BMW 530e iPerformance oskrbujeta dva motorja: električni motor, ki razvije 95 konjskih moči in 250 Nm navora ter 2,0-litrski TwinPower Turbo motor s 184 konjskimi mičmi in 320 Nm navora. Skupaj torej oba motorja razvijeta impresivno izhodno moč 252 konjskih moči in 420 Nm navora. Udobna limuzina tako stotico doseže v 6,2 sekunde, najvišja hitrost pa znaša 235 km/h. Električni in bencinski motor svojo moč dovajata na zadnji kolesni par preko že znanega in opevanega 8-stopenjskega Steptronic menjalnika.

S tema dvema pogonskima enotama BMW 530e iPerformance prevozi do 650 kilometrov v realnih okoliščinah. Če želite voziti zgolj na električen pogon vam BMW 530e iPerformance omogoča 50 kilometrov povsem električne vožnje. V takšnem načinu vozilo doseže hitrost 140 km/h. Za mnoge bo to zadoščalo za vsakodnevno uporabo do doma in nazaj.

BMW 530e iPerformance (16)

BMW 530e iPerformance kljub posebnemu pogonskemu sklopu ostaja tipičen in enako prestižen kot standardna serija 5.

Seveda so prisotne manjše vizualne spremembe, poudarki in tehnološki dodatki, kar da že na daleč vedeti, da pred vami stoji hibrid. Udobje in prestiž pri tem ne trpita. Vozilo nudi tudi tehnologijo ParkNow, dostopate lahko do e-pošte preko Michrosoft Exchange v sodelovanju z BMW ConnectedDrive. Uspešna limuzina serije 5 bo tako dobila še nove kupce, ki so odprti za napredno tehnologijo in nove pogonske sklope.

Vir: BMW AG

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code