ALPINA B7 s kodno oznako E65 je bil res zanimiv avtomobil. Takrat je bil naložen z vso mogočo tehnologijo, hkrati pa je imel tudi stil, ki še zdaj deli mnenja.

Če se danes ozremo nazaj, veliko navdušencev misli, da je bil BMW E65 serije 7 nekoliko zgrešen, zagotovo pa je bil avtomobil s svojim kontroverznim videzom za BMW nekoliko riskanten. Nekateri so ga vzljubili, spet drugi ga ne morejo videti. Če ste med tistimi, ki vam je všeč imate srečo, saj so ravno zaradi deljenih mnenj, cene tega modela že zdavnaj zgrmele v globino, dobite pa lahko celo različico ALPINA B7, za zelo dobro ceno.

Točno ta primerek ALPINA B7, ki se je pojavil na spletni strani bring a trailer, je letnik 2007 s 135 tisočimi prevoženimi kilometri. Pod pokrovom motorja se skriva 4.4 litrski V8 motor, ki pa začuda ni podprt s turbinskim polnilnikom, temveč s kompresorjem. Zanimivo je tudi to, da je ravno model B7 tako prvi model znamke ALPINA z vgrajenim kompresorjem. Proizvajal je okoli 500 konjskih moči, kar je avtomobilu omogočilo pospešek do stotice v precej iskrivih 4,9 sekunde. Čeprav to za sedanje standarde ni ravno bliskovito, saj to zmore že novi BMW 740i, pa je za veliko poslovno limuzino vseeno povsem zadosti.

BMWBLOG-Alpina-B7-for-sale (12)

Šibki člen v pogonskem sklopu je zagotovo šest stopenjski avtomatski menjalnik, ki sicer prestavlja zelo počasi, ima pa vsaj tipke na volanu, ki vozniku omogočajo ročno prestavljanje. Čeprav bi morali biti avtomobili z značko ALPINA modre ali zelene barve, pa vseeno ne moremo oporekati temu, da E65 seriji 7 pristoji tudi črna barva, še posebej v kontrastu z velikimi srebrnimi platišči, ki pa na žalost niso originalna ALPINA BBS, temveč so platišča standardna BMW, čeprav izgledajo zelo podobno.

Ker je spletna stran BRING A Trailer dejansko spletna dražba, ne moremo vedeti za koliko se bo avtomobil na koncu prodal, a trenutno en dan pred koncem, cena še zdaleč ni dosegla 10 tisočakov, zato lahko za zelo ugodno ceno dobite košček bavarske zgodovine. Avtomobili znamke ALPINA so odlični in posebni, zato le pohitite.

BMW Alpina B7 E65 - Bring A Trailer

 

Fotograf: bringAtrailer

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code