Na spletnem forumu Bimmerpost smo zasledili fotografije bavarskega športnika BMW M4 CSv značilni barvi Alpine Weiss. We like!

BMW je nedolgo nazaj predstavil športnejšo različico modela M4 z imenom CS. Ta se umešča ravno med brutalnim BMW M4 GTS s 500 konjskimi močmi in standardno različico M4 s 430 konji. 3,0-litrski vrstni šestvaljnik po novem razvije 460 konjskih moči, kar je 30 konjev več od običajnega M4 in kar 600 Nm navora. Ravno slednja številka je še kako zanimiva saj, ponuja ravno toliko navora kot močnejša različica M4 GTS.  Ravno zaradi tolikšne zaloge navora daje občutek, da je razlika med navadnim M4 in M4 CS še večja kot nam nakazujejo številke, dodelave pa se ne končajo le pri motorju.

BMWBLOG-BMWM4cs-AlpineWeiss (1)

Prui BMWju so želeli tudi čimbolj znižati težo vozila. Lažji deli vozila zato zaobjemajo streho, spojler na prtljažnih vratih, difuzor in sprednji podaljšek spojlerja, kateri so izdelani iz izredno lahkega karbona. Tudi notranja stran vrat je obdana z lažjimi materiali, kljuke pa so nadomestili tekstilni vzvodi za odpiranje. Rezultat je avtomobil, ki je 32 kilogramov lažji od standardnega M4 in 10 kilogramov lažji od M4 Competition Package.

BMWBLOG-BMWM4cs-AlpineWeiss (5)

Po zaslugi nižje teže in hitrega menjalnika M4 CS za pospešek od 0 do 100 km/h potrebuje le 3,9 sekunde, kar je le desetinko sekunde počasneje od močnejšega M4 GTS. Najvišja hitrost je elektronsko omejena na 278 km/h, prav s to najvišjo hitrostjo pa je M4 CS postavil odličen čas na Nürburgringu, ki znaša 7 minut in 38 sekunde, kar je sicer počasneje od M4 GTS (7:27.88) vendar je čas povsem enak tistemu, ki ga je postavil Porsche 911 991 Carrera S.

BMWBLOG-BMWM4cs-AlpineWeiss (2)

Druge mehanske spremembe pri CS vključujejo 6-batne sprednje in 4-batne zadnje zlate karbonsko-keramične zavorne čeljusti, trše vzmetenje in blažilnike ter posebna platišča, ki imajo spredaj 19 palcev, zadaj pa 20. Zadek popestrijo 80 mm izpušni zaključki kot jih že poznamo od M4 Competition Package.
upci bodo lahko izbirali med raznolikimi zunanjimi barvami katerim se pridružujejo še kovinska Lime Rock Grey, Alpine White, kovinska San Marino Blue, kovinska Sapphire Black in Frozen Dark Blue II, od katerih pa lahko ravno Alpine White vidimo na spodnjih fotografijah tudi ‘v živo’. Vam je všeč?

 

Vir: Bimmerpost

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code