BMW je ta teden prekinil proizvodnjo za 202 določena M modela. Zaradi problema na avtomobilih je bilo potrebno proizvodnjo ustaviti in najprej rešiti problem. Kateri modeli so deležni napake?

Napaka je prizadela BMW modele M2, M3, M4, M5 ter serijo 5 in 6. Avtomobili z napako so bili proizvedeni med 12. majem in 4. julijem 2016. Po poročanju BMW servisa bodo okvarjena vozila potrebovala povsem nov zadnji diferencial. Izjava, ki jo je BMW podal ni obrazložila kaj je napaka, BMWjevi vrhovni pa zaenkrat še niso komentirali nastale situacije.

BMW bo podal podrobnejše inforamcije o okvarjenih avtomobilih in o sami napaki, kmalu pa se bodo začela izvajati tudi popravila. Če je med slednjimi modeli tudi vaš boste lahko preverili pri najbližjem uradnem BMW serviserju.

scenic-drive-m2 (8)

BMW je letos vpoklical kar nekaj vozil. Prejšnji mesec je naprimer vpoklical kar 200.000 SUV vozil zaradi težav pri namestitvi otroških sedežih ter morebitne škode in odpovedi sprednje pogonske gredi. Februarja je bilo vpoklicanih 840.000 vozil zaradi napake na varnostnih blazinah. Zaradi velikega povpraševanja, hitre prodaje in posledične proizvodnje tako v primeru napake pride do zelo obsežnih posledic.

Upajmo, da bo v prihodnje napak kar se da malo.

 

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code