Že nekaj časa se na Nürburgringu testira M4, ki uporablja različne športne posodobitve.

Ker je bilo vozilo oblečeno v kamuflažni vzorec in je bilo predstavljeno pod pretvezo Moto GP Safety Car, je bilo do sedaj vse le ugibanje.

Najnovejše informacije, ki so se znašle na spletu nakazujejo na to, da bo M4 GTS na ceste uradno zapeljal leta 2016 kot model letnik 2017. GTS bo prvič predstavljen na letošnjem M Festivalu, ki bo potekal maja. Širijo se govorice, da bo zaradi višje cene vozilo vsebovalo nekaj več standardne opreme, kot so naprimer keramične zavore, za katere je sicer treba odšteti približno deset tisočakov, prav tako bo standarden samodejni menjalnik z dvojno sklopko.

Poleg zelo očitnih aerodinamičnih dodatkov bodo stranke lahko izkusile uporabo lažjih materialov, odstranitev zadnje klopi in vstavitev lahkih dirkalnih sprednjih sedežev, s katerimi bo GTS shujšal za nekaj kilogramov. Pod pokrovom motorja se bo GTS razlikoval od standardnega M4. Izboljšanje zmogljivosti S55 enote bo privedlo do moči, ki se bo gibala okoli 470 konjev. Obstaja tudi možnost, da bo M4 GTS uporabljal tehnologijo vbrizga vode, ki je bil v Ženevi predstavljen na Moto GP Safety Car, več pa bomo izvedeli v prihodnjih mesecih.

Vir: TopSpeed

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code