Edinstvena priložnost, na spletnem portalu Bring-A-Trailer smo opazili prav posebni primerek BMW 850CSi, ki si ga je lastil slavni komedijant.

Vse več dejstev govori o tem, da je spletni portal Bring-A-Trailer postal pravo mesto za prodajo najbolj posebnih primerkov vozil. Primerek, ki vam ga predstavljamo danes si je v preteklosti namreč lastil slavni komedijant George Carlin. BMW 850Ci letnik 1996 je tako na voljo vsem, cena pa niti ni več tako nizka. George Carlin je v svoji karieri večkrat omenil, da ni preveč dober voznik, kar se mogoče celo sklada z ostalimi vozniki te znamke. No, šalo na stran, ta primerek ima pod motornim pokrovom vgrajen velik V12 bencinski motor. Prevoženih ima slabih 130 tisoč kilometrov in je le eden od 363 izdelanih primerkov, ki so bili dostavljeni v Severno Ameriko. Poganja ga torej 5,4-litrski V12, ki razvije 322 ”konjev” in 490 nevtonmetrov navora. Pogonski sklop sicer združuje tudi pet-stopenjski samodejni menjalnik, ima pa vgrajen tudi Electronic Damper Control s katerim je možno nastaviti blažilnike za bolj športno ali udobno vožnjo.

BMWBLOG-bmw-850ci-bring-a-trailer (38)

Elegantna zunanjost s ”pop-up” žarometi je v celoti prvotna in originalna, le nekaj elementov je bilo obnovljenih. Aluminijasta platišča imajo nekaj znakov bližnjega srečanja z robniki, dekorativni elementi in notranjost nasploh pa so v odličnem stanju. V času pisanja je cena znašala 17 tisoč ameriških dolarjev ali 13.623 evrov, a verjamemo, da se bo cena še močno dvignila v naslednjih parih dnevih. Oglas si lahko ogledate na tej povezavi.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code