Britansko podjetje Evolve Automotive že nekaj časa izpopolnjuje svoj projekt, ki sliši na ime M2 GTS. Jim je uspelo narediti skoraj pravo GTS različico tega izjemnega člana M družine?

Lansko leto je znano podjetje Evolve Automotive, ki se nahaja v Londonu, predstavilo eno izmed najzanimivejših BMW M2 primerkov. Smernice so črpali iz GTS različic znamke, projekt pa jim je odlično uspel. M2 GTS projekt predstavlja aerodinamični paket dodatkov, ki običajni M2 spremenijo v pravi dirkalnik, ki si zasluži GTS oznako.

BMWBLOG-bmw-m2-gts-evolve- (1)

Odet v enako barvo zunanjosti kot M4 GTS, Frozen Dark Grey Metallic, ponaša pa se z novim pokrovom motorja, streho in prtljažnimi vrati, ki so izdelana iz ogljikovih vlaken. Tako so znižali maso vozila za 14 kilogramov, obenem pa znižali tudi težišče vozila. Opazimo tudi velik ”spojler”, nameščen na zadnjem delu vozila, ki je prav tako izdelan iz ogljikovih vlaken, širše blatnike in sprednji podaljšek odbijača z elementi v kričeče oranžni barvi. Oranžna barva se nadaljuje po celem vozilu, najprej opazimo aluminijasta platišča z elementi v oranžni barvi ter difuzor in pragove iz ogljikovih vlaken. Nameščen ima zmogljiv izpušni sistem, ki je poleg drugih predelav motorja omogočal, da so moč motorja iz 370 ”konjev” povečali na 406 ”konjev” in navor na 610 nevtonmetrov (145 Nm več). Aluminijasta platišča kakovostno izdelana iz 6061 aluminija so kombinirana z Toyo Proxes R888 dirkalnimi pnevmatikami. Vzmetenje so zamenjali z nastavljivim vzmetenjem Bilstein, blažilniki B16 pa so testirali celo na dirkališču Nürburgring. Za ustavljanje pa skrbi keramični zavorni sistem.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code