Bavarski mali križanec, ki se bo umestil med modela X1 in X3, bo predstavljen jeseni v Parizu, v prodaji pa bo prihodnje leto.

Dolgo pričakovani BMW X2 se končno približuje tudi uradni svetovni predstavitvi. X2 bo tako s prihodom na trg postal tretji SAV (Sports Activity Coupe) bavarske znamke, kamor spadata tudi večja BMW X4 in BMW X6. Novinec se bo javnosti predstavil na pariškem avtomobilskem salonu, ki se prične 29. septembra. Avtomobilistična revija Auto Bild je pred uradno predstavitvijo upodobila, kako bo X2 izgledal po njihovih pričakovanjih.

Do te, zadnje upodobitve, so računalniški ustvarjalci X2 upodabljali v zelo podobnem oblikovnem slogu, kot ga uporabljata X4 in X6, Auto Bild pa je za malega kupejevskega križanca uporabil povsem nov oblikovalski pristop, ki naj bi ga BMW uporabljal pri svojih modelih v prihodnosti.

BMW-X2-upodobitev-01

X2 bo, kot je bilo pričakovati, osnovan na spredaj gnani UKL platformi, ki je bila vpeljana s sestrskega podjetja MINI in jo do sedaj že uporabljajo trije bavarski modeli; serija 2 Active Tourer, serija 2 Gran Tourer in seveda najnovejša, druga generacija modela X1. X2 naj bi uporabljal trivaljne bencinske in dizelske agregate z močjo od 116 do 192 konjskih moči, ter štirivaljne dizelske in bencinske motorje, ki bodo premogli od 150 do 245 konjski moči.

Kot je za BMW dobro znano, bo tudi pri X2 na voljo 6-stopenjski ročni ali 8-stopenjski samodejni menjalnik. Osnovna različica bo gnana samo na sprednji kolesi, bo pa predvsem seveda na voljo tudi odlični štirikolesni pogon xDrive.

Po uradni predstavitvi v Parizu septembra letos naj bi bil BMW X2 v Evropi naprodaj v letu 2017. Cena naj bi se bolj nagibala k dražjemu BMW X3 kot manjšemu X1, upamo pa, da bo za ta denar avtomobil resnično dobro opremljen. Mi se ga že veselimo in komaj čakamo, da vam bomo o njem v živo poročali tudi iz Pariza.

Oglejte si še vsa dosedanja ugibanja in novi X2 opažen med testiranji. Bo kupejevsko razpotegnjen kot X4 in X6 ali bo bolj podoben zgornjim ugibanjem Auto Bilda?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code