Za nami je težko leto 2020, katerega si bo nedvomno zapomnil vsak izmed nas. Kljub vsem težavam, ki so nam prečkale poti, pa smo skupaj z vami ustvarili še eno leto polno avtomobilistične vsebine. Danes se zato spominjamo naših najbolj branih stvaritev preteklega leta.

Le nekaj ur nazaj smo za vedno zapustili leto 2020. V uredništvu si ga bomo zapomnili po magični številki 222 – število objavljenih zgodb v zadnjih tristo šestinšestdesetih dneh.

Leto 2020 je v splošnem kontekstu zaznamovala pandemija koronavirusa, ki je dobesedno ohromila celoten svet. V avtomobilskem svetu, natančneje v svetu bavarskega proizvajalca vozil, pa je leto 2020 bilo leto polno predstavitev novih modelov ter leto kontroverznosti. Dočakali smo novo, drugo generacijo športnega kupeja BMW M4, ki je kljub visokim pričakovanjem bila deležna ogromno število kritik – oboževalci s(m)o se jo lotil predvsem zaradi nove oblikovalske filozofije, natančneje zaradi (pre)velikih “ledvičk”. Spisali smo tudi nekaj zelo zanimivih testov, med katerimi je letos najvišjo oceno prejel BMW 330e. Na slovenski sceni pa je v zadnji četrtini leta ogromno prahu dvignilo podjetje AutoWallis Nyrt, ki je s slovenskim hčerinskim podjetjem Wallis Motor Ljubljana na poti prevzema Avto Aktiv Intermercatus.



Drage bralke in bralci, v nasprotnem vrstnem redu vam predstavljamo 10. vaših najljubših prispevkov leta 2020:

10. mesto

TEST: BMW 330e M Sport – Hibrid, ki bo prepričal tudi največje skeptike!

Test hibridne bavarske limuzine je letos med vsemi testi prejel najvišjo oceno – 9,1! BMW 330e je avtomobil, ki za relativno malo denarja ponudi ogromno. S svojimi 252 “konji” stotico doseže v 5,9 sekundah ter pri pretežno avtocestni vožnji porabi povprečno 6,4 litra na sto kilometrov! Nadvse ekonomičen ter za vsakdanjo uporabo hiter avtomobil.

Število ogledov: 27.533



9. mesto

Koronavirus: Tako bo potekal servis BMW vozil v času epidemije Covid-19 pri pooblaščenem servisu BMW A-Cosmos!

Ko je marca v Sloveniji bil prepoznan prvi primer okužbe z novim koronavirusom, si nihče ni predstavljal do kakšne razsežnosti bo celotna situacija prišla, ter kakšno leto bomo živeli. No, v uredništvu smo kar hitro vzeli stvari v svoje roke ter vam predstavili, kako bo izgledal servis vašega jeklenega konjička!

Število ogledov: 29.489



8. mesto

Test: BMW X4M Competition – enostavno vas bo pustil brez besed!

Verjetno najbolj razburljiv testni avtomobil letošnjega leta – BMW X4M Competition. Druga generacija modela je na trg poslala pravo M različico, ki je brez večjih težav prišla na sam vrh segmenta in nam že po parih kilometrih dokazala, da krivi zakone fizike.

Število ogledov: 30.510



7. mesto

BMW serija 5: zgodovina, zapuščina in ponos!

BMW serije 5 je utelešenje sodobne poslovne limuzine. V letu prenove sedme generacije smo predstavili trnovo pot začetka proizvodnje ter zgodovino vseh predhodnikov najuspešnejše bavarske zastavonoše.

Število ogledov: 31.563



6. mesto

Svetovna premiera BMW serija 4 (G22): Pokončne ledvičke so tu!

Pandemija Covid-19 si s predstavitvijo nove generacije serije 4 deli mesto za največje razočaranje leta 2020. Ker je avtomobil trgu na voljo šele manj kot pol leta, ni razvidno, kako se bo dejansko prodajal, vendar ne glede na vse je dizajn sprednje maske razočaral večino navdušencev BMW-ja.

Število ogledov: 44.568



5. mesto

Ženska z BMW M4 poletela preko rondoja pri 110+ kilometrih na uro!

Kaj se zgodi, ko 425 “konjev” razpustiš po mestu in pri 110-kilometrih na uro brez zadržkov priletiš v krožno križišče, katerega okrasuje ogromna skala? Točno to – avtomobil uničiš, zraven pa zadaš škodo še bližnjim, nič hudega slutečim avtomobilom, kot je naprimer parkiran Chevrolet Camaro. Voznica je iz nesreče brez poškodb romala neposredno za zapahe.

Število ogledov: 48.298



4. mesto

EKSKLUZIVNO: AutoWallis je zavrgel vsa namigovanja o združitvi podjetij in s tem omenjene osebe postavil na laž!

Še precej sveža novica pa je prišla iz Ljubljanske kotline. Wallis Motor Ljubljana je kmalu po uspešnem prevzemu dela A-Cosmosa, začel postopek prevzema še enega velikega prodajalca ter serviserja vozil v Sloveniji – Avto Aktiv Intermercatus je podjetje, ki je “pralo umazano perilo v javnosti”, hkrati pa navajalo neresnice ter zavajalo javnost o združevanju podjetij.

Število ogledov: 57.456



3. mesto

SVETOVNA PREMIERA: Konec čakanja ter ugibanj! Novi (kontroverzni) generaciji M3 in M4 sta tu!

Tri mesece po predstavitvi nove serije 4 smo bili deležni verjetno najbolj razburljive premiere leta – BMW M3 in BMW M4. Najpopularnejša športnika bavarske M divizije sta ugledala luč sveta. V vseji svoji veličini sta bila predstavljena in že takoj na začetku prav tako požela ogromno kritik. Mimo gromozanske sprednje maske pač ne gre, to je le atribut, katerega vsak, pa še tako ne-vešč človek vidi najprej.

Število ogledov: 61.598



2. mesto

EKSKLUZIVNO: Wallis Motor Ljubljana nadaljuje s prevzemi! Tokrat se mu bo pokoril Avto Aktiv!

Začetek sage prevzema Avto Aktiva je za vas bil nadvse zanimiv, kar je botrovalo tudi k nadaljevanju raziskovanja ter odkrivanja vseh podrobnosti o samem poslu. Iz strogo zaupnih virov smo črpali preverjene in natančne informacije ter dokazali, da smo imeli prav.

Število ogledov: 88.566



1. mesto

Nov kompleksen predlog davka na motorna vozila, ki ga (verjetno) ne razumejo niti njegovi stvarilci!

Članek, ki je že na samem začetku objave dvignil ogromno prahu, oziroma požel največ slave letos pa govori o predlogu davka na motorna vozila, ki predlaga, da se kot osnova davka upoštevajo izpusti merjeni po WLTP testnem ciklu, cena avtomobila pa pri izračunu pa naj ne bi igrala več nobene vloge.

Število ogledov: 146.359



Upamo, da ste ob branju novic uživali, si z našo pomočjo krajšali karanteno, hkrati pa se vam zahvaljujemo za vašo zvestobo ter upamo, da bo leto 2021 polno uspehov ter lastnega zadovoljstva.

VSE DOBRO IN USPEŠNO V LETU 2021 VAM ŽELI EKIPA BMWBLOG!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code