Če potrebujete prostoren avtomobil, a se nikakor ne morete odreči hitrosti in moči poskusite katerega izmed naslednjih šest. Z njimi boste lahko prevažali do sedem potnikov celo pri visokih hitrostih in z mogočnim motorjem pod pokrovom.

Ponos in prav poseben občutek zadovoljstva je prisoten pri hitrih in istočasno praktičnih vozilih, običajno pa se vsa zabava zaključi pri vozilih z več kot petimi sedeži. A trg ponuja tudi rešitev, kjer lahko s kar sedmimi sedeži uživamo v dinamični in razburljivi vožnji. Poseči pa je potrebno po pravih priviligiranih posebnežih.

Med te posebneže spada tudi BMW X5 M, mogočen bavarski stroj s prostorno potniško kabino, ki lahko z dodatnim dvema sedežema prevaža do sedem potnikov. A začnimo s konkurenco.

Range Rover Sport

Range Rover Sport z močjo oskrbuje tlačno polnjen 5,0-litrski V8, ki razvije 510 konjskih moči in 625 Nm navora. Štirikolesni pogon mu omogoči tudi prepričljiv pospešek do stotice, ki znaša 5,0 sekunde, najvišja hitrost pa znaša 225 km/h.  Najmočnejša različica SVR je seveda še hitrejša in močnejša, a žal ne ponuja možnosti sedmih sedežev. A kljub temu Sport ponuja ogromno moči, okretnosti v zavojih in praktičnosti. Vleče lahko do 3,5 ton tovora na skoraj kateremkoli terenu, kar je zelo prepričljivo.

Volvo XC90

Manj brutalen in bolj umirjen predstavnik sedemsedežnikov, ki je zazrt v prihodnost je XC90 T8, hibrid. 2,0-litrski motor je prisilno polnjen ter uporablja turbine za večjo moč, povezan pa je še z električnim motorjem na zadnji osi. Rezultat je zato skoraj popolna tišina v električnem načinu ter izjemen pospešek 5,6 sekunde ob sodelovanju obeh motorjev, ki proizvedeta 407 KM in 640 Nm navora. Avtomobil pa je sicer izredno lep in prefinjen.

Audi SQ7

Neposredni konkurent bavarskemu BMW se baha s svojim največjim predstavnikom SQ7. V mestu je lahko ta neopazen kot vsak drug Q7, ob agresivnem pritisku stopalke pa bo oživel 4,0-litrski V8 dizelski agregat s 435 konjskimi močmi in 900 Nm navora, v le 4,8 sekunde pa ga bo izstrelilo do 100 km/h. Najvišja hitrost znaša 250 km/h (elektronsko omejena).

Mercedes-Benz GL

Drugi veliki nemški konkurent je Mercedes GL 63. Že na zunaj lahko vidimo, da gre za ogromne avtomobil, občudovanja vredna pa je tudi zmogljivost. 5,5-litrski V8 je zmožen na cesto prenesti 558 konjskih moči in 760 Nm navora. To pomeni, da GL 63 pospešuje vse do 250 km/h, do prve tromestne številke pa prihiti v 4,9 sekunde. Med vsemi zbranimi je verjetno predstavnik z najboljšim zvokom, saj to področje Mercedes zares obvlada. Z GL 63 se verjetno ne boste nikoli naveličali mrzlega zagona motorja.

Tesla Model S

Edini limuzinski predstavnik je poseben v vseh pogledih. Gre za ameriški avtomobil, ki deluje izključno na elektriko in je po vrhu vsega še limuzina. Tudi Tesla v svojem modelu S ponuja tretjo vrsto, ki je nameščena v prtljažniku in je namenjena predvsem otrokom, ki med vožnjo lahko gledajo nazaj, saj so tako obrnjeni sedeži. Najmočnejša različica P100D ponuja kar 680 konjskih moči kar je daleč pred drugimi tekmeci. Pri pospeševanju z mesta velja Tesla P100d za najhitrejši serijski avtomobil!

BMW X5 M

Končno je napočil čas za Bavarca. X5 M prepriča že s svojim impozantnim izgledom, z agresivnimi linijami in športnimi detajli. Poganja ga bencinski 4,4-litrski TwinPower Turbo V8, ki psokrbi, da je X5 M pravi huligan. Odličen motor namreč razvije 575 konjskih moči in 750 Nm navora. To zadošča, da je najhitrejši med vsemi zgoraj naštetimi SUV tekmeci, saj do stotice potrebuje le bliskovite 4,2 sekunde. Tudi pri BMW je najvišja hitrost elektronsko omejena na 250 km/h. Ponuja tudi izredno veliko udobja in prestiža, kljub veliki teži pa je še vedno izredno zmogljiv tako na lahkotnih kot bolj grobo zavitih ovinkih.

Že res, da Mercedes razvije bolj globok in robusten zvok in da Tesla najhitreje pospešuje, a kljub vsemu lahko povsem nepristransko rečem, da mi osebno BMW X5 M izgleda najbolje izmed vseh šestih vozil. Kateri je vaš favorit?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code