Prek šestih generacij, z začetkom v sedemdesetih letih prejšnega stoletja je nova obzorja širila E23 serija 7. Seveda je tako kot povsod drugje, tudi pri časovnem okviru generacije vse potekalo počasneje... naslednja sedmica je iz proizvodnega traku zapeljala šele 10 let kasneje.

Za prvo generacijo leta 1977 je prenovo dobil šele leta 1987 z generacijo E32. Če obstaja ena stvar, ki je vsem skupna… je to prav želja po inovacijah. BMW s sedmico že od nekdaj prikaže češnjo vrh smetane, piko na i, vrhunec raziskav, trdega dela in strasti. Izjemni luksuzni Bavarec tako že dolga leta postavlja nove mejnike na področju oblikovanja, tehnologije in užitka v vožnji.

generacije-serija-7

G11 je s svojim prihodom le košček obširnejše zgodbe, izkušenj prejšnjih generacij. Ker naj bi luksuzna limuzina predstavljala vse, kar podjetje v tem trenutku premore, je to tudi dober znak za druge modele. Iz sedmice bo namreč izpeljana večina tehnologije, ki sprva lahko pričakujemo v novi G30 seriji 5. Potek razvoja skozi desetletja si lahko ogledate v spodnjem posnetku.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code