Tako kot je sprva kontroverzen in nato priljubljen BMW E71 drugačnost uporabil v svojo korist, tudi trenutna F16 generacija ohranja popularnost... kako pa se bo odrezal novi prišlek?

Nekoliko zgodaj je še, da bi na dolgo in široko razpravljali o tretji generaciji BMW X6, ki bo iz proizvodnega traku zapeljala šele v letu 2021, vseeno pa nekaj njenih lastnosti lahko napovemo že danes. Zaradi sodobnih materialov bo občutno lažji s pomočjo mešanice jekla, aluminija in karbonskih vlaken, uporabljal bo laserske žaromete, glede na nedavne informacije o razvoju prihodnosti pa lahko do takrat pričakujemo tudi avtonomno, oziroma pol-avtonomno vožnjo.

BMW-X6-2021-Illustration-1_0

Tako kot trenutna generacija, bo tudi novi X6 uporabljal podobne, vendar posodobljene motorje, z vrhuncem: X6 M ter njegovim osemvaljnikom. Brez dvoma pa bo v paleti motornih različic tudi hibridni sistem z izboljšanim dometom baterije – lahko tudi z več električnimi motorji v kombinaciji z zmogljivejšim motorjem z notranjim izgorevanjem – morda bo to na koncu postal novodobni član BMW M družine?

Na novi bavarski SAC bomo čakali še nekaj časa, do takrat pa bomo svojo domišljijo razvijali le s pomočjo upodobitev.

Vir: BMWblogFotograf: Autozeitung

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code