Po novi Trumpovi davčni uredbi, si predvsem nemški proizvajalci manejo roke z ogromnimi zaslužki.

Nemški proizvajalci avtomobilov, predvsem BMW in Daimler, pravijo, da pričakujejo ogromno povečanje dobička zaradi nedavne preureditve davčne zakonodaje, ki jo je v petek podpisal nihče drug kot ameriški predsednik Donald Trump. Ta preureditev davčne zakonodaje namreč znižuje davek za podjetja iz 35 odstotkov na 21 odstotkov, kar seveda pomeni, da več ostane proizvajalcem. Ravno zaradi tega pravijo, da bodo sedaj za Združene države Amerike morali znova narediti izračune o dobičku, pričakujejo pa, da bodo dodatni zaslužki enormni.

BMW naj bi tako pričakoval med 0,95 in 1,55 milijarde evrov dodatnega zaslužka, Daimler pa se hvali, da naj bi to za njihovo letno bilanco pomenilo kar 1,7 milijarde evrov več, čeprav za končno številko raje navajajo eno milijardo evrov, zaradi ostalih pričakovanih prerazporeditev davkov, ki jih bodo verjetno morali plačati še drugje.
Kakorkoli že bodo ljudje sprejeli novo ureditev, podjetja se sigurno ne bodo pritoževala nad trumpovo odločitvijo.

BMWBLOG-trump-tax (1)

1 komentar

  1. In bog ne daj, da bi se kateri od teh proizvajalcev domislil, da bi v tem stilu znižal cene avtom in tako postal mnogo konkurenčnejši. Ne, pohlep za dobičkom je prevelik. Itak pa nas velika večina lahko kupuje rabljene korejce, ki se po žeji komot kosajo z najbolj žejnimi haložani…

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code