BMW North America je predstavil najnovejšo izvedbo Alpininega B6 xDrive Gran Coupeja. Štirivratni GC, grajen v Buchloe s seboj prinaša nekaj manjši sprememb na oblikovanju in izboljšani zmogljivosti.

Prav tako kot BMW serije 6 Facelift, je tudi Alpina svoji šestici dodala bolj dinamičen sprednji odbijač s komaj občutnimi spremembami na ledvičkah, oblika pokrova motorja pa je bila posodobljena z nekaj novimi linijami, ki B6 GC doda bolj dinamičen dizajn in značilen Alpinin izgled.

Seveda pa poleg estetike glavno vlogo pri spremembah igra tudi funkcionalnost. Sprednji odbijač sedaj bolj učinkovito premaguje zračne tokove, ki jih usmerja hladilni sistem, podaljšek odbijača pa zrak pošilja čez vozilo in ne pod njega. Poleg že omenjenih lepotnih sprememb se B6 od lanskoletnega modela ne razlikuje veliko, še zmeraj uporablja Alpinina 20-palčna aluminijasta platišča, oblečena v 255/35 in 295/30 pnevmatike, v notranjosti pa še zmeraj najdemo luksuzne dodatke in kvalitetno Alpinino oblazinjenje.

Pod pokrovom 4,4-litrski V8 Bi-Turbo sedaj proizvede 608 konjskih moči pri 6000 vrtljajih in maksimalni navor 800 Nm že pri 3,500 vrtljajih na minuto, motor pa je povezan z alpininim switch-tronic 8-stopenjskim športnim samodejnim menjalnikom, Novi B6 xDrive GC ima najvišjo hitrost omejeno na 320 kilometrov na uro, do 96 km/h pa potrebuje le 3,6 sekunde. S takšnim časom je “faceliftana” serija 6 dobila naziv Alpininega modela z najhitrejšimi pospeški do sedaj.

Naročila za najnovejšo generacijo BMW Alpina B6 xDrive Gran Coupe se bodo pričela z začetkom marca 2015, cenik pa bo izdan bližje omenjenemu datumu.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code