Nova generacija najmanjšega BMW SUV-a je bila ujeta med testiranjem. BMW že nekaj časa aktivno testira F48 X1, ki bo premiero doživel prihodnje leto junija, osnovan pa je na novi platformi, ki jo uporabljata že MINI in serija 2 Active Tourer. Zraven pada tudi novi trivaljni motor, ki bo tudi prvič uporabljen v takšnem vozilu. Največji […]

Nova generacija najmanjšega BMW SUV-a je bila ujeta med testiranjem. BMW že nekaj časa aktivno testira F48 X1, ki bo premiero doživel prihodnje leto junija, osnovan pa je na novi platformi, ki jo uporabljata že MINI in serija 2 Active Tourer. Zraven pada tudi novi trivaljni motor, ki bo tudi prvič uporabljen v takšnem vozilu.

bmw-f48-x1-opazen (3)

Največji tekmec BMW X1 je Audijev Q3, ki je nedavno dobil nove posodobitve, na konkurenčnem seznamu pa je tudi novi Volkswagen Tiguan, ki bo naprodaj v letu 2015. BMW seveda upa, da mu bo uspelo s svojo novo tehnologijo ostati v prednosti pred obema. Vsem poznana oblika vstopnega SUV-ja ostaja tudi pri novi generaciji, le da ta uporablja nekoliko bolj nagnjeno strešno linijo, večjo in bolj izrazito prednjo masko ter preoblikovane žaromete. Stranska linija je po slikah sodeč dvignjena, kar ustvari bolj kompaktno zadnje steklo in športnejši videz.

bmw-f48-x1-opazen (4)

Podrobnosti pogonskih sklopov še niso potrjene, vendar vemo da bo X1 na trg vstopil kot drugi BMW na voljo s pogonom na prednji kolesi UKL1 platforme. Poleg prednjega pogona bo na voljo tudi xDrive štirikolesni pogon za močnejše različice. Od motorjev tako lahko zagotovo pričakujemo 1,5-litrski turbo trivaljni bencinski motor s 140 konjički in 1,5-litrski dizelski motor iz MINI-ja, druge motorne opcije pa bodo vključevale vrsto štirivaljnih bencinskih in dizelskih motorjev.

bmw-f48-x1-opazen (2)

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code