Dočakali smo ta veseli dan, ko je nova bavarska superlimuzina prišla na slovenske ceste. Za vas imamo prve ekskluzivne fotografije tega posebnega avtomobila!

BMW F90 M5 je najnovejša limuzinska kreacija iz vrst bavarskih BMW M vozil. BMW M5 že od nekdaj slovi po izvrstnih voznih lastnostih, združenih s prestižno notranjostjo. Nova BMW M5 je naredila še korak naprej in zmogljivosti dodala še za odtenek ostrejšo barvo – BMW M oddelek se je odločil dodati štirikolesni pogon M xDrive, ki zajetno konjenico na cesto prenaša veliko bolj optimalno.

Spotted - BMW M5 F90 - Ljubljana (10)

Ko je že govora o konjenici in zmogljivosti: BMW F90 M5 uporablja izpopolnjen 4.4-litrski TwinPower Turbo V8 motor, ki razvije okroglih 600 konjskih moči in 750 Nm navora! Pospešek do 100 km/h? S pomočjo štirikolesnega pogona znaša le 3, 4 sekunde! Številke se osupljive in tudi prav je tako, saj ima Bavarec močno konkurenco iz Stuttgarta; slednja sliši na ime Mercedes-Benz E63 AMG.

No, kakorkoli že, “zver vseh zveri” je sedaj prispela v našo sredo, natančneje v Ljubljano. Odeta je v nevtralen črn barvni odtenek in nosi že večkrat videna nova M platišča. Agresiven sprednji in zadnji odbijač imata sicer tipične M poteze, ki  se v črni barvi nekoliko izgubijo, zato vozilo ni tako izstopajoče, kot smo jih sicer vajeni. Seveda pa nas na njegovo čistokrvnost opozarjajo še štirje izpušni zaključki na zadku in ob prižganem vozilu prepoznaven športen zvok. Bodite torej pozorni, po Sloveniji se bo verjetno potikal prikriti športnik.

Kam je avtomobil namenjen, zaenkrat še “ni znano”, takoj, ko izvemo kaj več, pa vas seveda obvestimo. Slovenski “launch date” je 31.3.2018.

Fotograf: Dejan

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code