Leto 2016 bo za BMW izjemno pomembno; poleg stote obletnice podjetja bo to tudi leto nove generacije BMW serije 5. Sedma generacije limuzine srednjega razreda pa bo premieri prihodnje leto naprodaj z začetkom leta 2017.

Zaradi izjemne nadarjenosti oblikovalca RM.Design si lahko približno že predstavljamo, kako bo nova generacija G30/G31 serije 5 izgledala v končni obliki. Računalniški oblikovalec za osnovo uporablja novo G11/G12 serijo 7, dodane pa ima športnejše lastnosti M Sport paketa in dimenzije manjše limuzine že obstoječe trenutne generacije F10 serije 5. Tipična kombinacija združitve ledvičk in žarometov je obvezna oprema G30 generacije, prav tako pa serija 5 prejme kromirano črno na obeh straneh, ki je bila prvič predstavljena na paradnem konju z M Sport paketom, zadnje luči v obliki črke L pa se elegantno ovijajo okoli linije vozila.

rm-design-g30-serija-5 (1)

CLAR platforma naznanja, da serija 5 ostaja zvesta svoji preteklosti s pogonom na zadnji kolesni par in se s tem pridružuje elitni CLAR skupini serije 3, 4, 6 in 7. G30/31 družina bo prejela večino lastnosti notranjosti nove sedmice – to pomeni, da bodo tudi pri njej na boljo vsi tehnološki “bonbončki” kot je upravljanje infotainment sistema s kretnjami in zaslonom na dotik, ključ za samodejno parkiranje, ambientalna osvetlitev in še in še.

rm-design-g30-serija-5 (2)

BMW bo še naprej ponujal vse tri modelne različice: lansiranje v začetku leta 2017 z limuzino, nekaj mesecev kasneje pa se ji bosta pridružila še Touring in Gran Turismo.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code