Konec aprila so se pojavile prve govorice o možnosti izpeljave projekta: sedmice Motorsport oddelka. Kmalu se je na spletu pojavil cel kup ugibanj; od specifikacij do oblike in drugih podrobnosti.

Tokrat je svojo umetniško žilico uporabila ekipa TopSpeed, ki je zaradi nekaj fotografij popolnoma razkrite prihajajoče generacije G11/G12 serije 7 lahko računalniško upodobitev uprizorila natančneje in bolj realno. Pri vseh modelih se BMW drži nekega ključa oblikovanja, zato so M odbijači, spremenjeni stranski pragovi in ostale podrobnosti lahko delno prenešene iz cele palete drugih vozil Motorsport oddelka.

Kako je na splet prišla takšna novica? Nemški Autobild je bil prvi, ki je izdal skrivnost in je imel informacije iz BMW VIP dogodka, na katerem se je veliko “šušljalo” o vozilu, imenovanem M7. Revija napeljuje na možnost, da bo M7 luč sveta zagledal že v letu 2016. Z njim bi končno lahko konkurirali Audijevemu S8 in Mercedes-Benzovemu AMG-ju S razreda. Kar se tiče zmogljivosti, naj bi BMW M7 dostavil prek 600 konjskih moči, izbira motorja pa ostaja neznanka. 

2017-bmw-m7_2

M7 govorice so se začele pojavljati ob odhodu direktorja Dr. Norberta Reithoferja, ki je projektu ves čas nasprotoval; z njegovim odhodom se bo tako sprostilo nekaj idej. Če bo Motorsport sedmica dejansko prišla na trg v začetku leta 2017, bo njena cena znašala približno 140 tisočakov.

 

Vir: TopSpeed.com

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code