Že odkar je odjeknila prva govorica o morebitni karavanski izvedenki BMW M3, nestrpno pričakujemo novice ter nove fotografije prvega produkcijskega športnega karavana.

Prva serijska serija BMW M3 Touring bo na ceste uradno zapeljala šele leta 2023. M3 Touring se bo prvič predstavil sledeče leto, vendar se bo proizvodnja začela šele v zadnjem četrtletju prihodnjega leta. Po mnenju nekaterih virov pa BMW M3 Touring sploh ne bo prišel na ameriški trg!

BMW M3 Touring (G81) očitno temelji na limuzini G80 M3, zato si bo delil večino oblikovalskih elementov, kar znatno olajša delo umetnikov upodabljanja. Ta nova upodobitev prikazuje M3 Touring z enakim polarizacijskim sprednjim delom, vendar z majhno spremembo: dodanih je bilo nekaj dodatnih delov M Performance iz ogljikovih vlaken. Na zadnji strani so vključili sprednji podaljšek odbijača, difuzor in zadnji spojler iz ogljikovih vlaken.

Seveda se možnost motorja ne bo spremenila. BMW M3 Touring bo imel 3-litrski šestvaljni agregat S58, ki ponuja 510 »konjskih moči« in 650 njutonmetrov navora. Če vas zanima, zakaj nisem napisal 480 ali 510 »konjev«, kot je to običajno pri aktualni BMW M3 kupe, je to zato, ker bo na voljo le konfiguracija BMW M3 Touring Competition s samodejnim menjalnikom in xDrive pogonom na vsa kolesa.

BMW M3 Touring naj bi torej začeli s proizvodnjo novembra 2022. To pomeni, da bo prišel približno ob istem času kot prenovljena serija 3, ki bo zagotovo dobila novo zasnovo infotainment sistema, ki bo na voljo že s predstavitvijo BMW i4 in BMW iX to jesen. Tako bo verjetno tudi BMW M3 Touring dobil podobno postavitev in velikost zaslona.

Zaenkrat lahko uživajmo v teh novih upodobitvah – za več novic o prihjajajočem družinskem športniku pa skrbno spremljajte novice v naslednjih mesecih!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code