Že potrjen BMW X7 je bil računalniško upodobljen. Tako si lahko predstavljamo, kakšen naj bi bil končni izdelek, ki bo javnosti prikazan predvidoma leta 2017 z začetkom prodaje leta 2018.

Že nekaj mesecev nazaj so pri BMW naznanili, da naj bi bila naložba vredna milijardo dolarjev, letna zmogljivost proizvodnje v tovarni v južni Karolini pa naj bi se iz 300,000 povečala kar na 450,000 vozil na leto. Omenjen model naj bi se izdeloval samo v ameriškem obratu. Podrobnejše informacije o X7 še niso znane, trenutno je jasno samo, da bo 7-sedežni “crossover” uporabljal “35up” platformo, tako kot naslednja generacija serije 5 in 7. Pričakovati je, da bodo uporabljeni lahki materiali aluminija, magnezija, karbonsko ojačane plastike in ojačanega jekla. Takšna kombinacija bo pri seriji 7 (G11) povzročila zmanjšanje teže za približno 200 kilogramov, če primerjamo s trenutno generacijo.

bmwblog

BMW X7 bo verjetno ponujen z vrstnim šestvaljnikom in V8, verjetno bo na voljo tudi s hibridnim pogonom. Ne glede na izbiro motorja pa bodo vsi modeli imeli tudi štirikolesni pogon ter 8-stopenjski avtomatski menjalnik. Prvi korak pa je trenutno izdelava koncepta, ki ga lahko pričakujemo prihodnje leto.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code