Nova generacija modelov BMW M3 in M4 bo razkrita že čez dober mesec dni.

Poleg uradnega datuma svetovne premiere, je BMW izbranim strankam in vplivnežem, za zaprtimi vrati že pokazal tako limuzinskega BMW M3, kot tudi dvovratnega BMW M4 Coupe. Po informacijah, ki so jih srečneži, ki so avtomobila že videli, delili z nami, bo limuzinski BMW M3 razkrit 23. septembra in sicer v enaki barvi Isle of Man Green, v katero je bil odet tudi predstavitveni avtomobil.

Poleg te barve bodo sicer na voljo še Toronto Red, Tanzanite Blue, Portimao Blue, Dravit Grey, Black Sapphire, Alpine White in Sao Paolo Yellow, slednja pa naj bi bila izbrana za svetovno premiero novega BMW M4 Coupe. BMW M3, ki so ga pokazali za zaprtimi vrati naj bi bil močnejši Competition model z obilico karbonskih vlaken, črnimi prednjimi ledvičkami, laserskimi lučmi ter karbonsko streho s sidrišči za strešne nosilce, ki bodo navkljub karbonski strehi omogočali uporabo strešnega kovčka.

K športnemu videzu obeh modelov bodo veliko doprinesli poširjeni blatniki, športnejši odbijači, štiri izpušne cevi, majhen prtljažni ‘lip’ spojler ter M-style platišča, za pogon pa bo skrbel odlični 3.0 litrski S58 vrstni šestvaljnik, ki bo že v osnovni različici ponujal kar 480 konjskih moči. V različici Competition bo ta moč še za 30 konjskih moči večja, možnost pa bo izbire med šest stopenjskim ročnim, ter osem stopenjskim avtomatskim menjalnikom. V osnovi bo pogon še vedno speljan na zadnjo os, štirikolesno gnana različica pa naj bi se ponudbi pridružila nekoliko kasneje.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code