Popolnoma nov V8 motor bo svojo moč prenašal na štirikolesni xDrive sistem s posodobljenim osemstopenjskim menjalnikom.

BMW še vedno ni popolnoma pripravljen na svetovno razkritje nove serije 8. A zdaj je znanih nekaj sočnih detajlov, ki se nanašajo na model M850i xDrive. Sumi so tudi uradno potrjeni: spy fotografije, ki smo jih imeli možnost videti v zadnjem času, so pravzaprav prikazovale M Performance različico, bolj natančno model BMW M850i, ki se bo usidral tik pod mogočnega BMW M8. Vozilo bo standardno, s štirikolesnim pogonom, zato bo uradno ime avtomobila vključevalo še pripono “xDrive”.

Druga generacija serije 8 v kupe različici je v zaključni razvojni fazi. Trenutno se BMW mudi v Walesu, kjer potekajo testne vožnje, potrebne za odpravo morebitnih nepravilnosti. Bavarci obljubljajo “zelo dinamične upravljalne značilnosti”, zahvaljujoč nizkemu težišču in povečani togosti karoserije ter vzmetenja. Tu je tudi integrirano aktivno krmiljenje, kar priča o tem, da bo serija 8 imela korist od štirikolesnega upravljanja.

Fabian Kirchbauer Photography

Potrjeni so tudi ostali “sladkorčki”. Slednji vključujejo aktivni nadzor stabilnosti, elektronsko krmiljene dušilce ter do potankosti posodobljen motor. Le-ta premore dodatnih 68 konjskih moči ter 100 Nm navora več kot njegov predhodnik, a brez, da bi pridobil na sami teži. V M850i xDrive bo doprinesel več kot radodarnih 530 konjskih moči ter 750 Nm navora, pri čemer bo polna moč navora prišla do izraza že pri 1800 vrtljajih na minuto.

Osemstopenjski Steptronic športni menjalnik bo doživel še nadaljnji razvoj in bo zadolžen za usmerjanje vse te moči na obe osi s še hitrejšim menjavanjem prestav.

BMW obljublja, da bo serija 8 v kupe različici na voljo še letos, pričakujemo pa lahko, da bomo prav tako do konca leta dočakali še vrhunski BMW M8.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code