Kot je že znano, je BMW Group Slovenija v fazi pridobivanja novega poslovnega partnerja, ki bi namesto dosedanjega trgovca A-Cosmos, strankam ponujal celoten portfelj izdelkov in servisnih storitev za znamki BMW in MINI.

Omenjeni partner je madžarski velikan AutoWallis, ki je zanesljiv in močen partner BMW Group-a. V Ljubljani se bo predstavil s hčerinskim podjetjem WallisMotor Ljubljana, ki namerava s strani družbe A-Cosmos prevzeti vse poslovne dejavnosti v zvezi s prodajo in poprodajo izdelkov, ter storitev znamk BMW in MINI. Direktor BMW Group Slovenija Christopher Holger Puth je dejal, da je zadovoljstvo strank med prednostnimi nalogami tudi krovnega podjetja BMW Group, zato si želijo v osrednji Sloveniji vzpostaviti močno in zanesljivo prodajno-servisno mrežo.

Spoštujejo odločitev podjetja A-Cosmos, da z BMW Group Slovenije prekinejo sodelovanje, še bolj pa pozdravljajo novega partnerja, ki bo s seboj prinesel dodano vrednost in najvišje standarde. AutoWallis je namreč glavni partner BMW Group na madžarskem, do leta 2029 pa imajo cilj postati glavni ponudnik storitev mobilnosti v regiji Srednje in Vzhodne Evrope. Do leta 2024 načrtujejo podvojitev prihodkov, ki so leta 2018 znašali kar 201 milijon evrov, vključno s Slovenijo pa so sedaj na evropskem trgu prisotni že v 14 državah (Albanija, Bosna in Hercegovina, Bolgarija, Hrvaška, Češka, Madžarska, Kosovo, Črna gora, Severna Makedonija, Poljska, Romunija, Srbija, Slovaška in Slovenija).

Morda zanimivo se AutoWallis ne ukvarja le s prodajo in servisnimi storitvami znamk BMW in MINI, temveč v svoj krog štejejo še znamke kot so Isuzu, Jaguar, Land Rover, Maserati, Ssang Yong in Sixt Rent a Car. Gábor Ormosy, predsednik uprave AutoWallis, je pojasnil, da je zelo ponosen, da je postal predstavnik blagovne znamke BMW v dodatni evropski prestolnici, Ljubljani, poleg Budimpešte. Skupina Wallis, ki je bila ustanovljena pred tridesetimi leti in premijska blagovna znamka BMW negujeta dobre dolgoletne odnose, saj je trgovec Wallis Motor s sedežem v Budimpešti največji in najbolj uveljavljen zastopnik za avtomobile in motorna kolesa BMW ter vozila MINI na Madžarskem. Predsednik uprave je dodal, da so na slovenski trg vstopili s ciljem doseči podoben uspeh tudi v Ljubljani, pri tem pa se bodo opirali na več desetletij dolge izkušnje ter s tem prispevali k uresničevanju načrtov rasti skupine AutoWallis.

AutoWallis in A-Cosmos sta se dogovorila o najkrajšem možnem prehodnem obdobju, ki se začenja s primopredajo poslov. V tem obdobju bo A-Cosmos s svojimi kupci sklenil vse odprte zadeve, kot sta predaja novih avtomobilov in dobava servisiranih vozil. AutoWallis načrtuje, da bo popolnoma operativen in kupcem na voljo z mesecem septembrom, odvisno pa je tudi od odobritve organa za varstvo konkurence.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code