BMW bo z novembrom okrepil prodajno-servisno mrežo v osrednji Sloveniji. Wallis Motor Ljubljana začenja s prodajo novih avtomobilov BMW, programom prodaje certificiranih rabljenih vozil Premium Selection in servisnimi storitvami.

AutoWallis je madžarsko podjetje, ki je prevzelo vse poslovne dejavnosti v zvezi s prodajo izdelkov ter storitev znamke BMW in MINI s strani družbe A-Cosmos, d.d., po pridobitju vseh potrebnih uradnih soglasij s katerimi so zaključili posel in izpopolnili pogoje pogodbe. BMW Group Slovenija je tako dobil novega poslovnega partnerja, ki bo potrošnikom ponujal celosten portfelj storitev znamke BMW ter servis za MINI. Wallis Motor Ljubljana, d. o. o., ki je tako rekoč hčerinsko podjetje AutoWallis-a, novembra v centru Ljubljane odpira svoja vrata!

Poslovalnica BMW Wallis Motor Duna v centru Budimpešte

AutoWallis je v letu 2019 ustvaril za več kot 220 milijonov evrov prometa, deluje pa v 14 državah v regiji ter zastopa skupno vsega 16 avtomobilskih znamk!

Christopher Holger Puth, generalni direktor BMW Group Slovenija: »Prodajno-servisna mreža BMW Group z novim partnerjem je še močnejša in je pripravljena na prihodnje izzive s katerimi lahko izpolni najvišja pričakovanja kupcev.«

Gábor Ormosy, generalni direktor skupine AutoWallis, pa je glede samega konca posla dejal, da se je AutoWallis s prevzemom zastopstva BMW v slovenski prestolnici prvič pojavil izključno na tujem maloprodajnem trgu. Dodal je, da želijo prodajalno v Ljubljani razvijati na podlagi izkušenj iz preteklih desetletij in kapitala AutoWallis, hkrati pa načrtujejo tudi maloprodajo drugih avtomobilskih znamk.

Péter Antal, član upravnega odbora skupine AutoWallis in izvršni direktor družbe Wallis Motor, je poudaril, da je njihov cilj nadaljnji razvoj prodaje in izboljšanje prodajnih rezultatov v ljubljanski prodajni hiši, hkrati pa povečati tržni delež BMW v državi, kjer je BMW vodilna znamka v razredu premijskih vozil. Leta 2019 je bilo prodanih 1560 novih vozil BMW, od tega 742 le v Ljubljani in okolici.

V Sloveniji je skupina Wallis Automotive Europe prisotna že od prej, saj je ekskluzivna zastopnica znamk Jaguar in Land Rover, po pridobitvi dovoljenja iz strani organa, pooblaščenega za konkurenco, pa bo na naših tleh začela tud s prodajo znamke Opel, s katero je trenutno prisotna že na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter v domači Madžarski. Vidno je, da za skupino stoji tradicija ter vrstoletne izkušnje, katere bodo v Ljubljani prišle prav. Wallis Motor Ljubljana želimo le najboljše in se že veselimo bodočega sodelovanja z njimi.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code