Omejena serija srebrne barve, ki je znana že večini - BMW M5 30 Jahre je tokrat predstavljen v Abu Dhabiju - raju za unikatne, predelane, z opremo natrpane modele.

Ob uradni predstavitvi nekaj mesecev nazaj je bila serija, ki je izdelana le v 300 enotah, namenjena proslavitvi tridesetletnice obstoja M5 modela. “30 Jahre Edition” je dejansko najmočnejše tovarniško proizvedeno vozilo, saj iz svojega 4,4-litrskega V8 iztisne 600 konjskih moči in 700 Nm navora. Beseda najmočnejše se nanaša na konjske moči in ne navor, saj sta po navoru od njega močnejša X5 M in X6 M s 750 Nm navora.

30-jahre-special-edition-m5 (16)

Unikatni detajli so tisto, kar naredi ta avtomobil. Pri izgledu najbolj izstopa posebna Individual Frozen Dark Silver barva in 20-palčna platišča, v notranjosti kabino krasi Merino usnje in Alkantara oblazinjenje, da pa se zavedamo v katerem avtomobilu sedimo, je posebna serija opremljena tudi z vgraviranimi tablicami “30 Jahre Special Edition”. Čeprav M5 ni med najlažjimi, saj tehta 1870 kilogramov, do stotice vseeno pridrvi v istem času, kot njegova manjša brata, kar pomeni da je na omenjeni hitrosti v 3,9 sekunde, njegova najvišja hitrost pa je 305 km/h, če uporablja M Driver’s paket.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code