Kot je bilo znano že nekaj časa nazaj, naj bi posodobljeni model trenutne serije 7 prinesel nadgrajeno različico modela 740e iPerformance.

Znanih pa je še nekaj novih detajlov; prihajajoči prenovljeni avtomobil bi utegnil nositi značko 745e. Šlo bi za precej zajetno nadgradnjo trenutne iPerformance serije 7, ne zgolj v smislu izhodne moči, pač pa tudi z vidika električnega dosega. Novo vozilo bo imelo okrog 390 konjskih moči na podlagi hibridne nastavitve. Pod pokrovom se bo skrival enak dvolitrski štirivaljni motor, podprt s turbino, medtem ko bo električni motor malenkost “oklesten”. Baterije bodo nove, a čeprav bodo prav tako kompaktne, bodo imele večjo gostoto. Le-ta bo primerljiva s tisto, ki jo imajo novi modeli BMW i3 ter i3S. To bo novincu omogočilo premagovanje daljših razdalj samo z uporabo električnega motorja.

bmw-740e-engine

Nadalje bo po vzoru 530e novi “plug-in” hibridni električni avtomobil pridobil brezžično polnjenje, kar bo zagotovo dobrodošel dodatek za vse tiste lastnike, ki imajo namen svojega jeklenega konjička polniti kar v zavetju lastnega doma, kljub dejstvu, da bo sam proces trajal malo več časa v primerjavi z zidnim polnilcem. Vodilni pri BMW pričakujejo, da se bo 745e prodajal veliko bolje kot trenutni 740e, ki pa vseeno dosega nepredvidene pozitivne prodajne rezultate. Kar zadeva ostala vozila iz ranga posodobljene serije 7, je znano to, da bodo vsi avtomobili dobili novo digitalno instrumentalno ploščo z imenom “Live Cockpit”. Podoben bo tistemu, ki ga imamo moč videti pri seriji 8 ter konceptih Z4. Na voljo bo pri vseh novih, sodobnih modelih, vključno s prihajajočo serijo 3.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code