V Ljubljani na božič sredi belega dne zgorel rdeč MINI Cooper!

0
Lastnik ali lastnica rdečega MINI-ja se letošnjega božiča ne bo spominjal/-a ravno z lepimi spomini.

Po družabnih omrežjih je na božični dan zaokrožil posnetek gorečega avtomobila znamke MINI. Mimoidoči so lahko nesrečni prizor zgolj opazovali in čakali na gasilce, kar je dejansko storila tudi slovenska policija po prihodu na prizorišče, saj ni imel nihče dovolj gasilnih sredstev za uspešen boj s požarom. 

Vzrok požara še ni znan, na posnetku je dobro razvidno, da je med požarom prišlo tudi do nekakšnega kratkega stika, ki je nato povzročilo ‘obračanje’ zaganjača. Ker je bil avtomobil očitno v prvi prestavi, je to pomenilo, da se je avtomobil začel počasi premikati naprej, nakar se je zaletel še v drug avto znamke Opel. Na žalost je zaradi tega še preden so na kraj dogodka uspeli priti gasilci, zagorel tudi slednji.

Zadnje čase se pojavlja čedalje več gorečih vozil, še posebej znamke BMW, očitno pa na to niso imuni niti avtomobili hčerinskega podjetja MINI, ki spada v enak koncern. Kot smo že omenili, vzrok požara še ni znan, nas pa zagotovo zanima kaj je botrovalo navidez spontanemu vžigu avtomobila. Smo sploh še kje varni v vsej tej poplavi moderne elektronike in zniževanju stroškov?

Fotograf: Jaka Bitenc

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code