Že drugi vikend zapored so vse poti vodile na severovzhod naše prelepe dežele, ki pa nam tokrat ni bila najbolj naklonjena z vremenom. Gruče BMW-jašev so se včeraj namreč zgrinjale proti Mariboru.

Samo slab teden dni je minil od BMW Meetinga na slovengraškem letališču in že smo se ponovno zapeljali na štajersko avtocesto – tokrat do Maribora. Otvoritev EKO Centra, druženje BMW voznikov in vzporedno še drugih vozil je z uradno otvoritvijo dogodka ob 13:00 navduševalo celo množico ljudi, ki so poleg ogleda izjemnih jeklenih konjičkov lahko potešili žejo in lakoto, za tiste bolj adrenalina željne pa je bil na voljo tudi “drift TAXI.

bmw-meet-otvoritev-eko-centra (15)

Prireditev je z obiskom tujcev iz sosednjih držav dobila tudi nekaj mednarodne razsežnosti, med posebneži pa se je znašlo tudi nekaj slovenskih primerkov. Med odltimerji sta bila najbolj priljubljena odlično ohranjena E24 serije 6 in BMW 2002, omembe vreden pa je tudi cel kup E30 trojk, pri mlajših športnikih M divizije so svoje mišice razkazovali predvsem M3 primerki generacij E46 in E92. Seveda ni manjkal niti ambasador BMW Selmarja Filip Flisar a je žal bil tako “hiter na smučah, pardon z zajcem“, da nam brkov ni uspelo ujeti v objektiv.

bmw-meet-otvoritev-eko-centra (74)

Za udeležence BMW Meeta je bilo odprto tekmovanje, kjer so najboljši in najatraktivnejši prejeli pokale, vzporedno pa je na glavnem prizorišču poleg razstavljenih BMW vozil potekalo tudi ocenjevanje Tuning vozil, pri katerem so bili izmerjeni naglasnejši izpuhi, avtoakustika, ocenjeval pa se je tudi izgled. Ob dobrem pivu tudi nekaj dežja ni zmotilo, popoldansko muhasto vreme pa sta za piko na i popestrili tudi lepotici na “Carwashu”.

bmw-meet-otvoritev-eko-centra (87)

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code