V zadnjih nekaj mesecih je bilo veliko govora o novem modelu BMW X2, ki bo najmanjši član kupejevskih različic SUV-ov.

Projekt po imenu XCITE naj bi bil uradno predstavljen v letu 2017. Že včeraj pa so se na nemških cestah pojavili prvi prototipi BMW X2 s kodnim imenom F47, ki zaradi močnih kamuflažnih vzorcev in sprememb dobro skrivajo prave detajle dizajna, vseeno pa razkrivajo približno obliko, ki jo bo novinec imel. Pričakovati je, da bo s spuščajočim se zadkom oblikovno podoben večjima predstavnikoma BMW X4 in BMW X6, vendar bo za razliko od slednjih dveh “sedel” še nekoliko nižje. Iz slik je prav tako razvidno, da bo opremljen s petimi vrati in dokaj prostornim prtljažnim prostorom.

bmw_x2_spotted_6

Novinec bo grajen na platformi s sprednjim pogonom iz modela X1 in bo, kot že rečeno, oblikovno sledil modeloma X4 in X6. Za večjo praktičnost bo na voljo 5 vrat;  prtljažna vrata bodo tu zaradi kupejevskih linij nekoliko ekstremnejših oblik, bolj kot pri “uporabnejšem” modelu X1. Tudi notranjost bo v največji meri podobna tisti v X1.

Motorne različice, ki jih lahko pričakujemo, naj bi bile bencinske in dizelske  tri ter štiricilindrske z možnostjo izbire med sprednjim in pogonom na vsa štiri kolesa – xDrive. Za prenos moči na kolesa bo skrbel 6-stopenjski ročni ali 8-stopenjski avtomatski menjalnik.

Novega X2 naj bi izdelovali v nemški tovarni Regensburg, kjer trenutno nastajajo novi modeli X1.

Vir: Autoweek, Worldcarfans

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code