V BMW tovarni, v nemškem mestu Dingolfing, se je končno začela proizvodnja BMW serije 4 Coupe.

BMW serije 4 Coupe, se je pridružil proizvodnji prenovljene serije 5, serije 5 Touring, M5 in seriji 6 GT, ki so začetek proizvodnje v Dingolfingu začeli istočasno. “Lansiranje proizvodnje petih modelov naenkrat zahteva ogromno planiranja in koncentracije v celotni tovarni. Ne glede na začasno zaustavitev proizvodnje in le eno izmensko delo zatem zaradi koronavirusnih ukrepov, smo uspeli pravočasno zagnati proizvodnjo nove serije 4 Coupe, serije 5 in serije 6 Gran Tourismo na najvišjem nivoju,” je dejal direktor tovarne Christoph Schroder.

2021 BMW serije 4 bo na ceste sicer zapeljal šele jeseni, cene pa se bodo v Nemčiji začele pri 45.800 €. Poleg dveh šibkejših bencinskih različic in ene dizelske, bo že v začetku na voljo tudi najmočnejša izvedenka M440i xDrive, ki bo do prihoda modela M4 Coupe predstavljala zmogljivostni vrh ponudbe. S 374 konjskimi močmi in štirikolesnim pogonom bo BMW M440i xDrive zagotavljal, da bodo zadovoljni tudi tisti najzahtevnejši.

Tovarna v Dingolfingu je sicer ena izmed 31 tovarn v lasti BMW po svetu in hkrati največja BMW tovarna v Evropi. Na dan uspejo proizvesti tudi do 1.500 avtomobilov različnih modelov, samo v lanskem letu pa so zaslužni za proizvodnjo kar 285 tisočih vozil. Že prihodnje leto se poleg omenjenih modelov v dingolfingu pričakuje tudi proizvodnja revolucionarnega električnega modela iNext, ki za BMW predstavlja naslednji korak v evoluciji avtomobila kot prevoznega sredstva.

Sama tovarna je locirana na Bavarskem, v njej pa je trenutno zaposlenih kar 18 tisoč ljudi, znotraj tovarne pa se nahaja tudi največji center za usposabljanje BMW, ki sočasno usposablja kar 800 vajencev za 15 različnih poklicev. Poleg sestave omenjenih BMW modelov, v Dingolfingu sestavljajo tudi šasije za Rolls Royce ter množico sestavnih delov za svoje avtomobile.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code