BMW in MINI pripravljata načrte za modele s prednjim pogonom, pri BMW v prihodnosti načrtujejo 40 procentno prodajo vozil z UKL platformo. Kot smo že pisali, bo mnogo novejših modelov odslej imelo pogon na prednji osi, vključno z 12-timi kompaktnimi vozili, ki bodo na voljo v prihodnih letih. Trenutno znani so serija 1, X1, ostali še […]

BMW in MINI pripravljata načrte za modele s prednjim pogonom, pri BMW v prihodnosti načrtujejo 40 procentno prodajo vozil z UKL platformo.

Kot smo že pisali, bo mnogo novejših modelov odslej imelo pogon na prednji osi, vključno z 12-timi kompaktnimi vozili, ki bodo na voljo v prihodnih letih. Trenutno znani so serija 1, X1, ostali še niso javno naznanjeni, deset pa naj bi bilo narejenih tudi pri MINI.

UKL platforma

BMW predstavnik podjetja in vladnih zadev, Kai Lichte, je dejal: “Do leta 2020 lahko pričakujemo, da bo prodaja majhnih in kompaktnih vozil segmenta UKL platforme predstavljala 40% celotne prodaje naših vozil, ampak za BMW daleč najpomembnejši ostaja še zmeraj pogon na zadnjo os.”

To število vozil je trenutno samo groba ocena, ki bi bila uresničena, če bo vse potekalo po načrtih. Čeprav število vozil UKL platforme narašča, Liche zatrjuje, da se bodo vsaj pri seriji 3 še naprej držali samo zadnjega pogona. Verjetno si kar veliko ljudi pri tej izjavi malo oddahne, saj si je težko predstavljati serijo 3 s prednjim pogonom.

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code