Pri BMW so pretekli teden naznanili prosto uporabo patentov tehnologije baterijskih celic, ki jo bodo sedaj lahko uporabljale tudi konkurenčne znamke. Nemški izdelovalec vozil je sočasno povečal naročila baterijskih celic pri ekskluzivnem dobavitelju: Južno Korejskem Samsungu SDI, do leta 2016. BMW glavni direktor dobave, Klaus Draeger je povedal, da bodo z dovoljenjem proste uporabe njihovega […]

Pri BMW so pretekli teden naznanili prosto uporabo patentov tehnologije baterijskih celic, ki jo bodo sedaj lahko uporabljale tudi konkurenčne znamke. Nemški izdelovalec vozil je sočasno povečal naročila baterijskih celic pri ekskluzivnem dobavitelju: Južno Korejskem Samsungu SDI, do leta 2016.

BMW glavni direktor dobave, Klaus Draeger je povedal, da bodo z dovoljenjem proste uporabe njihovega znanja zmanjšali ceno baterijskih celic, ki so najdražji del električnega vozila.

“Če bi nas poklicali iz Mercedesa, bi z veseljem tudi za njih našli pot za dobavljanje baterijskih celic Samsunga SDI,” je povedal Draeger.

baterijske celice2

Na ponedeljkovem dogodku ob naznanitvi posla je Draeger izpostavil, da je največji izziv pri baterijah v električnih vozilih prav njihov doseg. “Ravno to je razlog, da se celotna industrija še zmeraj zanaša na gorivne celice, saj ni jasno, kaj se dogaja na strani električne infrastrukture,” je povedal in dodal, da bodo pri BMW delovali tudi v smeri raziskav pri sistemu gorivnih celic.

Pri BMW nameravajo v primerjavi z letošnjim letom v letu 2016 povečati svoja naročila baterijskih celic pri Samsung SDI za 20 do 30%.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code