Se še spomnite filma z naslovom Tomorrow Never Dies v katerem je igral Pierce Brosnan? V kolikor se spomnite filma, pa vam je v mislih zagotovo ostal tudi BMW E38 750iL, katerega glavni igralec, medtem ko sedi na zadnjih sedežih vozi skozi garažno hišo kar s pomočjo tablice.

No, če se tako želite počutiti tudi v resničnem življenju, vam svetujemo nakup BMW 750iL s Protection Package letnika 2001, ki se trenutno prodaja na spletnem portalu Bring-A-Trailer. Protection Package je bilo možno naročiti ob nakupu novega vozila in je namenjen predvsem temu, da pomembne ljudi, kot so diplomati in ”mafijci”, ohranja kar se da varne. Inženirji so vgradili neprebojna stekla, ojačitve karoserije, fiksna zadnja stekla, ”run-flat” pnevmatike in napredno zračno vzmetenje, ki se samo prilagaja glede na vozne razmere.

BMWBLOG-BMW-750il-2001-protection-package-bring-a-trailer (27)

Pod pokrovom motorja je nameščen 5,4-litrski V12 bencinski motor, ki razvije 326 ”konjev” in 490 nevtonmetrov navora. Moč na zadnja kolesa prenaša pet-stopenjski samodejni menjalnik. Kljub temu, da gre za zmogljiv pogonski sklop, Protection Package vozilu doda veliko dodatne mase, kar pomeni, da ne gre za najhitrejše vozilo, ampak bo dovolj, da lahko uidete vsem ”nepridipravim”. To sicer pomeni tudi, da v zavojih ni več tako lahkoten kot prej, kljub dejstvu da je E38 7 serija dinamično zelo izpopolnjena. Prevoženih ima le slabih 145 tisoč kilometrov, kljub temu, da šteje že 17 let. Na slikah ne opazimo nobenih znakov rje, poškodb in lukenj od tulcev. V času pisanja članka je najvišja ponudba znašala 8 tisoč ameriških dolarjev, kar je za tako ”kulski” primerek izjemno malo. Če se za njega odločite, se boste vozili v enem izmed najbolj prestižnih vozil, ki jih je BMW kdajkoli izdelal. Tudi v primeru, da se na vas spravijo Rusi z AK47 boste v njem varni!

2 KOMENTARJI

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code