Na avto salonu v Ženevi, ki bo potekal meseca marca bo BMW javnosti predstavil številne novosti, med drugim tudi omejeno različico modela i8.

Javnosti se bo prav na salonu v Ženevi predstavila omejena različica BMW i8 Protonic Frozen Black. Proizvedena bo omejena količina vozil, na trgu pa bo prisotna od aprila 2017. Posebnost vozila je, da je obarvana s posebno BMW Individual barvo, ki je kombinirana s Frozen Grey kovinskimi poudarki.

V notranjosti vozilo vključuje svetlo rumene kontrastne šive na sedežih in na osredni konzoli. Naslonjala za glavo so v antracitni barvi, varnostni pasovi sivi, dodani pa so keramični poudarki. Pozneje letos se bo pridružila še i8 Protonic Frozen Yellow Edition, ki bo v notranjosti identična, zunanjost pa bo v vpijoči rumeni barvi.

Poleg hibridnega športnika i8 bo v Ženevi svetovno premiero doživel tudi BMW serije 5 Touring. Poleg vse napredne tehnologije, ki jo ponuja že limuzinska serija 5, pa karavanska petica s seboj prinaša še več prostornosti in s tem večjo praktičnost. Nudi namreč kar 570 litrov prostora, ob zloženih zadnjih sedežih pa se prtljažni prostor poveča na enormnih 1700 litrov.

V primerjavi s prejšnjo generacijo serije 5 Touring je novinka kar 100 kilogramov lažja, glede na motorno različico pa tudi do 11 odstotkov bolj varčna. Prodaja karavanske petice se bo pričela v junija 2017.

Z najbolj prestižnim karavanom pa v Ženevo prihaja tudi prenovljena serija 4. Dodani so novi sprednji in zadnji okrasni elementi, bolj športno oblikovane pa so tudi sprednje glavne in zadnje LED luči. Izboljšam in posodobljen je bil informacijsko-zabavni sistem iDrive, bolj kompaktno serijsko podvozje pri različici Coupe in Gran Coupe pa obljublja izboljšano vodljivost in vozno dinamiko.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code