Na današnji dan BMW praznuje svoj 100. rojstni dan. V ta namen bo iz Münchna ob 15h potekal video prenos v živo. Oglejte si ga in bodite prisotni na praznovanju velike prelomnice za bavarsko podjetje!

Leta 1913 je inženir Karl Friedrich Rapp v Münchnu ustanovil podjetje, imenovano Rapp Motorenwerke GmbH za izdelavo letalskih motorjev. Zaradi finančnih težav je podjetje leta 1916 prodal Maxu Frizu in Franzu Josefu Poppu, ki sta ga aprila leta 1917 preimenovala v Bayerische Motoren Werke GmbH. Vzporedno je 7. marca 1916 ustanovil svoje podjetje Gustav Otto z imenom Bayerische Flugzeugwerke AG (BFW), ki se je prav tako ukvarjalo z izdelavo letalskih motorjev. To je le kratek povzetek začetka podjetja, ki se je razvilo v zelo uspešno avtomobilsko znamko, kot jo poznamo danes.

bmw-100-years (13)

V namen počastitve že 100. obletnice delovanja bavarskega podjetja BMW Group bo danes v Münchnu potekala slavnost, kjer bodo najverjetneje prisotni vsi najvplivnejši in vodilni v podjetju. Prav tako bomo ob tako veliki prelomnici lahko dočakali novost po imenu BMW VISION NEXT 100.

Vzemite si čas ter si med 15.00 ter 16.30 oglejte, kako izgleda veliko praznovanje, kot si ga je zamislilo eno najuspešnejših svetovnih avtomobilskih podjetij.

Uživajte ob ogledu!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code