Avtomobilističen medij Bimmerpost je za najbolj neučakane pripravil svoje predvidevanje ter upodobitev prihajajočega športnika BMW M8. Računalniška upodobitev je bila ustvarjena na osnovi že videnih prototipov serije 8 in modela M8.

Tako glede na prototipe kot na računalniško upodobitev bo novi BMW serije 8 oz. BMW M8 zares izjemen kupejevski BMW M potovalnik.

Pod pokrovom se bo skoraj zagotovo znašel 4,4-litrski V8 bencinski motor z dvema turbinama. Le-ta bo vgrajen tudi v novo generacijo modela M5, razvil pa bo več kot 600 konjskih moči. Pričakujemo, da bo pogonski sklop vključeval 8-stopenjski samodejni menjalnik in novi M xDrive napredni štirikolesni pogon.

Zakaj bo BMW raje kot velik V12 uporabil 4,4-litrski TwinPower Turbo V8? Zaradi nižje teže, seveda, sploh na sprednji osi kjer previsoka masa povzroči podkrmarjenje. Serija 8 bo tudi cenovno segala visoko v nebo, govorimo o cenah nad 100.000 evrov za osnovno različico s 3,0-litrskim turbo vrstnim šestvaljnikom, BMW M8 pa naj bi po pričakovanjih dosegel ceno okrog 180.000 evrov.

Kakšna se vam zdi upodobitev tega zanimivega prišleka?

Vir: Bimmerpost

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code