Ravno pred nekaj dnevi je novi BMW serije 2 Active Tourer na testu Euro NCAP dobil 5 zvezdic.

Obsežna paleta pasivne in aktivne varnostne opreme je pripeljala do osvojitve vseh petih zvezdic na testu Euro NCAP. Vozilo nudi na področju varnosti optimalno zaščito preko najnovejših tehnologij BMW. V novem BMW serije 2 Active Tourer so najmodernejše tehnologije, na katere se lahko vozniki vselej zanesejo, saj so odlične vozne lastnosti in inovativna oprema del standardne opreme.

bmw-2-series-active-tourer-Ncap

Po navedbah BMWja so na testu Euro NCAP pohvalili dejstvo, da je v standardni opremi tudi opozorilni sistem pred naletom, ki prepozna spredaj vozeča vozila in posreduje opozorilo pri premajhni razdalji ter asistent pri zastoju, ki v gostem prometu na avtocestah do 60 km/h uravnava hitrost, razdaljo in celo prevzame krmiljenje. Novi model je dosegel zelo dober rezultat v testu čelnega trka in najvišjo oceno pri preizkusu bočnega trka. BMW serije 2 Active Tourer je eden redkih avtomobilov, ki so na testu Euro NCAP dobili največ točk v testu bočnega trka.

Širok izbor dodatne varnostne opreme vključuje aktivni asistent za uravnavanje hitrosti s funkcijo Stop&Go, pakete za asistenco pri vožnji Driving Asistent Plus, ki vključujejo vrsto sistemov opozarjanja za primere čelnih trčenj in nesreč s pešci.

Edinstvene v tem segmentu so LED luči, ki zagotavljajo vrhunsko osvetlitev ali Head-Up projektor, ki informacije predvaja na vetrobransko steklo med vožnjo. Ravno tako je na voljo tudi sistem pomoči v prometu, ki zagotavlja popolnoma avtonomno gibanje v prometnih zastojih na avtocesti do hitrosti 60 km/h.

S prihodom BMW serije 2 Active Tourer BMW je razširil svoj portfelj v nov segment modelov. Novi član zasedbe v razredu kompaktnih premium vozil spretno združuje udobje in funkcionalnost prostora z značilno BMW dinamiko, stilom in eleganco.

Podrobno poročilo si lahko pregledate na priloženi povezavi: Euro NCAP – BMW serija 2 Active Tourer



BMW serije 2 Active Tourer je idealno vozilo za ljudi z aktivnim stilom življenja, ki si poleg ostale vrhunske športne opreme želijo prostorno notranjost, fleksibilnost in velik prtljažnik, obenem pa prisegajo na kompaktno vozilo. Novi BMW serije 2 Active Tourer bo prav tako privlačna izbira za mlade družine, za katere so aktivni življenjski stil, športna zmogljivost, praktičnost in prilagodljivost pomembni dejavniki pri nakupu avtomobila.



Mnenje urednika:

Glede varnosti so me vsekakor prepričali, glede prostornosti in stila vožnje tudi. Da pa je vozilo namenjeno mladim družinam je morda nekoliko ambiciozno, saj slovenske mlade družine večinoma nimajo dovolj sredstev za takšen nakup. Vseeno pa se lahko motim, morda bo prodaja tudi v tem segmentu v prihodnjih mesecih uspešno stekla.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code