Nenavadna primerjava dveh popolnoma različnih vozil privede do zanimivega dognanja. Bo Corvetta kos mogočnemu dvotonskemu orjaku? Rusi imajo za nas odgovor.

Ruski dogodek, ki je potekal med 30 in 31 majem je gostil predvsem zelo močne in zmogljive športnike, ki se blizu Moskve zberejo vsako leto. Če še niste nikoli slišali za Unlimited 500, naj vam obrazložimo najpomembnejše pogoje: steza za “drag race” vsako leto gosti omejeno količino udeležencev, ki se lahko udeležijo tekmovanja z vozili, ki imajo minimalno 500 konjskih moči. V tem primeru seveda obe vozili ustrezata pogoju, saj zmogljivi X5M pod svojim pokrovom skriva V8 motor, ki iz sebe iztisne 575 konjskih moči, kar je za tri odstotke več od predhodnika in je na voljo med 6000 in 6500 vrtljaji. Hkrati pa je največji navor motorja povečan za približno 10 odstotkov na 750 Nm. Do stotice orjaški M pridrvi v pičle 4,2 sekunde… kaj pa Corvette?

Američan iz Kentucky-ja s 6,2-litrskim V8 s kompresorjem premore 647 konjskih moči in 819 Nm navora, od Bavarca je pol tone lažji, do 97 km/h pa potrebuje 3,3 sekunde. Kaj se zgodi, ko se vozili postavita bok ob boku? ZR1 naj bi po vsej logiki imel veliko premoč? Pa bo res tako? Ne smemo pozabiti, da je skrivno orožje X5 M  štirikolesni pogon…

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code