BMW Z5 prihaja kmalu... zelo kmalu. Model, ki bo nadomestil trenutno edini bavarski Roadster - Z4, bo prejel platneno steho in s tem veliko olajšanje pri kilogramih, futuristično lepoto in mnogo več.

Italijanski medij Omiauto.it se je izkazal z upodobitvijo prihajajočega modela, ki bo ustvarjen v sodelovanju s Toyoto. Prihajajoči lepotec bavarskih vrst je bil že nekajkrat opažen na različnih testiranjih, kmalu pa bomo konec leta 2017 doživeli tudi njegovo lansiranje.

omniauto-bmw-z5 (3)

Vozila s trdo streho proizvajalcem sivijo lase. Več deset kilogramov dodatne teže ni najbolj priljubljena izbira športno usmerjenih strank. Tako bo novi BMW Z5 prejel platneno streho, ostale pa mu bodo linije, ki so že prisotne pri Z4: dolg pokrov motorja, nazaj razpotegnjeni žarometi, široke ledvičke in kratek zadnji previs. Seveda so računalniške upodobitve le ugibanja, vendar je slednja zasnovana precej realno…

omniauto-bmw-z5 (6)

Z5 bo na voljo v štirivaljnih in šestvaljnih različicah, seveda pa bo roadster tudi hibrid. Nekaj govora je celo o BMW M Perfomance različici, ki bi vključevala hibrida s štirivaljnikom in sistemom vbrizga vode, s katerim bi malček “zgoraj brez” ustvaril približno 600 konjskih moči. 

Vir: Omniauto

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code