VIDEO: 20 izjemnih let MotoGP Safety Car BMW avtomobilov!

0
V dvajsetih izjemnih letih smo bili priča številnim izjemnim primerkom avtomobilov. Oglejte si jih v spodnjem seznamu!

Sezona letošnjega leta se zaključuje in zato je sedaj primeren čas, da si ogledamo celotno zgodovino BMW M MotoGP Safety avtomobilov. Organizator Dorna Sports in BMW M oddelek sta do sedaj zapisala uspešno 20 letno zgodovino. Sodelovanje med omenjenima partnerjema se je začelo s sezono 2002 s takratnim BMW Z8 Roadsterjem, ki je bil opremljen s skorajda vsem, kar je potrebno na takšnih in drugačnih dirkališčih. Zahvaljujoč zunanjemu oblikovanju s smernicami iz modela BMW 507 ter vgrajeno popolno dirkaško opremo.

Naslednji na spisku je BMW 74 M Coupe, ki je občinstvo očaral že z samim oblikovanjem pa tudi z vrstnim šestvaljnim motorjem. Videli smo ga lahko v 2007 sezoni MotoGP.

Leta 2011 smo na MotoGP dirkah lahko videli BMW 1M Coupe, ki sedaj velja za pravo ikono in zbirateljski model. S kompaktnimi dimenzijami, natančnim ročnim menjalnikom in pogon na zadnji kolesni par je 1M pravi športnik.

Tudi BMW M4 je bil uporabljen in sicer v sezoni 2015. Opremljen je bil s številnimi M Performance dodatki, vrstni šestvaljnik pa je bil tako dobro preizkušen. Vse to je pomenilo, da je M4 GTS še bolj odličen kot bi bil sicer.

Nalednik modela 1M Coupe, BMW M2 je na trg prispel leta 2016. Še enako sezono je nastopil v MotoGP dirkah. Da je ustrezal vsem visokim merilom za taka vozila, ga je za ta namen še posebej pripravil BMW M oddelek.

Letos pa smo na MotoGP dirkah prvič zagledali novi BMW M5. Avtomobil z dosedaj največ tehnologije in najbolj naprednim pogonskim sklopom!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code