Verjetno vam oznaka 150d iz BMW sveta ni znana in naj vas ne bo strah, ničesar bistvenega niste spregledali. Ime 150d mu je nadelo poprodajno podjetje AC Schitzer in ponazarja moč, moč in še enkrat MOČ!

Že nekaj časa nazaj je AC Schnitzer na fotografijah pokazal svojo pošast v majhni flaški, ki se skriva pod imenom BMW 150d. Mali bodybuilder skriva pod pokrovom nekaj kar vsekakor ne bi pričakovali. AC Schnitzerju je namreč uspelo vanj vgraditi 3,0-litrski tri-turbo motor, ki ga sicer uporabljajo veliki modeli M50d (M550d, X5 M50d, X6 M50d).

Serija 1 je torej ravno nasprotje vseh velikih avtomobilov, ki uporabljajo močan in velik dizelski motor. Za transplantacijo je bil uporabljen model 120d xDrive, saj je bil štirikolesni pogon nujno potreben zaradi brutalne moči, ki jo tri-turbo proizvede. Poleg motorja N57S si je AC Schnitzer za nabildanega 150d sposodil tudi ojačan menjalnik iz modela M550d xDrive, saj bi verjetno običajna različica menjalnika pri takšni neverjetni moči kaj hitro odpovedala. Ko smo že pri moči naj povem, da standardni motor, ki ga najdemo v modelih M50d razvije 381 konjskih moči. Konjenica se še bistveno poveča po nekaj popravkih AC Schnitzerja. Končna moč tako predstavlja 400 konjskih moči in osupljivih 800 Nm navora. K skoraj neverjetni moči pa dodajte še podatek o teži avtomobila, ki se vrti okrog 1600 kilogramov in vrhunski štirikolesni pogon xDrive, kar poskrbi za res impresivne pospeške in vozne lastnosti.

AC-schnitzer-BMW-150d (9)

Do stotice potrebuje le 4,5 sekunde, kar je rezultat, ki bi si ga želel oddelek M. Pospeševanje je suvereno in odločno ne glede na hitrost vožnje in to lahko vidite tudi v posnetku.

Tudi zunanjost je bila nekoliko nadgrajena in spremenjena, da 150d tudi na zunaj izžareva moč, ki se skriva pod pokrovom in jo na cesto pretvori le s pritiskom na plin. Za boljšo vozno dinamiko je BMW 150d prejel novo vzmetenje, ki si ga deli z modelom M135i, kar avtomobil bolj približa tlom in zniža njegovo težišče. To je prav gotovo najbolj nor dizelski avtomobil do sedaj!

Vir: Bimmertoday

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code