VIDEO: BMW Group Classic podrobneje predstavi BMW ZBF serije 7!

0
V začetku tega leta je BMW Group Classic začel predstavljati vrsto zanimivih konceptov, ki se že desetletja skrivajo pod njihovo streho. Eden izmed njih je bil BMW ICE (integrirani konceptni inženiring), predhodnik prihodnjih BMW »Sports Activity Vehicles« (SAV).

Poleg tega avtomobila je bil še en zanimiv koncept, ki je bil danes popolnoma razkrit. BMW ZBF serija 7 je bil koncept, namenjen predstavitvi prihodnosti luksuza, zasnoval pa ga je slavni BMW-jev oblikovalec Joji Nagashima.

ZBF pomeni Zukunft BMW Familie, kar v grobem prevodu pomeni “Prihodnja družina BMW”. Po besedah ​​Nagashime so oblikovalci raziskovali nove načine oblikovanja osrednjih limuzin v ponudbi in zagotovo boste prvo opazili ogromne »ledvičke« spredaj. Jasen indikator, kako daleč nazaj je mogoče najti idejo, ki na koncu pripelje do serijskega avtomobila, saj je bil ta model ustvarjen v devetdesetih letih prejšnjega stoletja.

Ta prototip je bil večji od katerega koli drugega BMW-ja, izdelanega prej. Po besedah ​​Nagashime je bila bistveno večja od serije E38 7, 20-palčne pnevmatike pa je bilo treba takrat izdelati po meri, saj je bilo 19 palcev največja velikost, ki ste jo lahko dobili. Dunlop se je strinjal in potem, ko je Nagashima oblikoval vzorec, so jih oblikovali ročno. Torej, ne samo, da je ta avto edinstven, edinstvene so tudi njegove pnevmatike. To pa še ni vse!

Karoserija ZBF serije 7 je bila zgrajena po starih tehnikah izdelave karoserije. Pločevino so oblikovali avtobusni proizvajalci v Italiji, kar je ustvarilo močan kontrast med futurističnim prevzemom avtomobila in postopkom, ki mu je omogočil, da dejansko postane resničnost. Avto vključuje tudi prazgodovinsko različico iDrive za potnike zadaj, ki je bila na tem konceptu predstavljena že leta 1996. ZBF serije 7 je namesto vzvratnih ogledal uporabljal tudi kamere, kar je še ena ideja, ki je danes običajna, vendar je takrat veljala za norost.

 

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code