Vemo že, da bo novi BMW M5 F90 na voljo s štirikolesnim pogonom, pa vendar je to med pravimi ljubitelji bavarskega M vzbudilo dvome. Za novega BWM M5 se nam ni potrebno bati, saj je divizija M spet poskrbela prav za vsako stranko. Kako deluje sistem? Oglejte si v prispevku.

Visoka zmogljivost dosega nove dimenzije; novi BMW M5 namreč uporablja povsem nov in napreden sistem M xDrive, ki združuje tipično M agilnost in natančnost s prednostmi, ki jih prinaša štirikolesni pogon. Vozno dinamiko na najvišji ravni pri visokozmogljivi limuzini bo sedaj mogoče občutiti še v večji meri.

“Novi BMW M5 s sistemom M xDrive se vozi kot vozilo z zadnjim pogonom, a z več oprijema,” je povedal predsednik BMW M divizije, Frank van Meel.

bmw-f90-m5-m-xdrive (10)

“M xDrive je neverjeten,” je po vožnji z novim BMW M5 s sistemom M xDrive povedal BMW DTM voznik, Timo Glock.

Novi BMW M5 torej poleg inovativnega sistem M xDrive uporablja 8-stopenjski menjalnik, ki moč prenaša na dve ali vse štiri pnevmatike, odvisno od izbranega voznega načina. Moči je za okrog 600 KM, za slednjo pa skrbi 4,4-litrski TwinPower Turbo V8 motor. Pričakovan pospešek do 100 km/h z M xDrive naj bi bil pod 3,5 sekunde.

Samo delovanje sistema in druge podrobnosti si oglejte v spodnjih videoposnetkih in na fotografijah.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code