VIDEO: hibridni BMW i8 proti Audi R8, McLaren 570S in Mercedes-AMG GT C

0
Največja razlika med vsemi naštetimi je zagotovo drugačna tehnologija pogonskega sklopa. No, težko pa se ne bi strinjali z dejstvom, da je zvočna kulisa desetvaljnika izjemna.

V kolikor ste se kdajkoli spraševali kateri brezstrešni športnik je najhitrejši, je Carwow v prav ta namen primerjal BMW i8 Roadster, Audi R8 V10 Spyder, Mclaren 570S Spider in Mercedes-AMG GT C Roadster. Avtomobili take vrste so običajno bolj zanimivi kot primerljive izvedenke s fiksno streho, prav tako pa je zvočna kulisa motorja bolj slišna.

Največ razlik je seveda v pogonskem sklopu, kjer vsak ponosno predstavlja drugačno tehnologijo. Audi R8 V10 Spyder pod pokrovom motorja skriva desetvaljni bencinski motor, ki razvije 540 konjskih moči in 540 nevtonmetrov navora, pogonski sklop pa združuje tudi štirikolesni Quattro sistem. Mclaren 570S Spider pod pokrovom motorja skriva 3,8-litrski osemvaljni bencinski motor, ki razvije 570 konjskih moči in 600 nevtonmetrov navora. Mercedes-AMG GT C Roadster je edini, ki ima motor nameščen spredaj. Gre namreč za 4,0-litrski osemvaljni bencinski motor, ki razvije 558 konjskih moči in 680 nevtonmetrov navora. No, na koncu pa najdemo še BMW i8 Roadster, ki predstavlja najbolj poseben pogonski sklop. Priključni hibrid v sebi skriva 1,5-litrski trivaljni bencinski motor in električni motor. Skupna moč je 374 konjskih moči in 570 nevtonmetrov navora.

Kljub temu, da ima i8 Roadster precej manj moči, je tu električna tehnologija, ki mu zelo pomaga. V videoposnetku si poglejte, kdo je zmagal.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code