VIDEO: Je BMW M340d ultimativna športna limuzina?

0
Modela M Performance iz nove generacije serije 3 - M340i in M340d - sta neverjetno dobro zaokrožena stroja. Oba proizvajata zadostno količino moči, presenetljivo dobro se vozita, ponujata udobne kabine in sta dovolj praktična, da ju lahko uporabljate kot družinsko limuzino. Vendar bi bila dizelska različica - BMW M340d - boljša možnost med obema.

Razumem, omenjanje dizelsko gnanega avtomobila v kontekstu športnosti, bo veliko avtomobilskim navdušencem šlo v nos. Ampak v resnici ni ničesar, česar M340d ne more storiti. No, razen tega, da ne proizvede klasičnega globokega bencinskega zvoka.

V tem novem videu Joea Achillesa dobimo poglobljen pregled M340d in zakaj res ne potrebujete ničesar močnejšega.

Pod pokrovom BMW M340d se skriva 3-litrski turbodizelski vrstni šestvaljni motor, ki ustvari 340 »konjskih moči« in 700 Nm navora. Skratka, BMW M3 Competition, ima “le” 650 njutonmetrov navora. Seveda to ne pomeni, da je M340d hitrejši od M3 Competition, v resnici ni niti blizu. Vendar je veliko hitrejši, kot bi pričakovali in zaradi vsega tega se občuti še hitreje.

Postavi ga v nekaj ovinkov in se obnaša kot športni avto. Seveda je krmiljenje G20 serije 3 precej nejasno in mu primanjkuje čistosti stare serije 3, vendar je zelo sposoben in še vedno zabaven. Prav tako se lahko resnično pomeri z močnejšimi, zmogljivejšimi športnimi avtomobili na stranski cesti ali stezi.

Hkrati je vožnja tudi udobna ter sproščena. Prilagodljivo vzmetenje lahko oslabi blažilnike in zaokroži celotno izkušnjo v vožnji. Kabina je dobro zvočno izolirana, sedeži udobni in tehnologija odlična. Torej, ko se želite sprostiti, je avtomobil pripravljen na vas.

Morda pa je najbolj impresivno od vsega to, da je Achilles v svojem času z BMW M340d imel povprečno porabo okoli 5 litrov na 100 kilometrov (60 miles per gallon)! Tako avtomobil premore ves ta navor, tono zmogljivosti, a hkrati je tudi zelo ekonomičen. Ko združite vse te lastnosti, postane M340d zelo dober konkuret vsem športnim limuzinam na trgu. Če iščete novo športno limuzino, je težko preseči širino sposobnosti M340d.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code